Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς ο Καμμένος απογείωσε τον Φιλελεύθερο

Ο Φιλελεύθερος βγήκε διπλά κερδισμένος από την περιπέτειά του με τη μήνυση Καμμένου και την αυτόφωρη διαδικασία που ακολούθησε. Κέρδισε στον τομέα των εντυπώσεων, αφού εξ αφορμής αυτής της περιπέτειας οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) αναγνώρισαν ότι πρέπει να καταργηθεί η αυτόφωρη
σύλληψη στα αδικήματα περί Τύπου, αλλά κέρδισε, με θεαματικό τρόπο, και σε κυκλοφορία.

Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που η εφημερίδα κυκλοφόρησε με μονοθεματικό θέμα στο «περιφραγμένο» με αγκαθωτό συρματόπλεγμα πρωτοσέλιδό της (τίτλος «Η αλήθεια δεν φυλακίζεται») παρουσίασε κυκλοφοριακή άνοδο 45% έναντι της αμέσως προηγούμενης Δευτέρας, πουλώντας 1.200 περισσότερα φύλλα (3.880, έναντι 2.680 της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου). Είναι ενδεικτικό ότι την ίδια ημέρα οι άλλες πολιτικές εφημερίδες, πλην Ελευθέρου Τύπου (+3%), είχαν πτώση από 2% έως 5%, ενώ στο σύνολό του ο ημερήσιος πολιτικός Τύπος είχε εκείνη την ημέρα πτώση 2% που θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν παρουσίαζε τη θεματική άνοδο η εφημερίδα του Θανάση Μαυρίδη.

Ο Φιλελεύθερος κράτησε και την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, ψηλά την κυκλοφορία του σε σχέση με τις δικές του επιδόσεις. Πούλησε 3.100 φύλλα έναντι 2.510 της αμέσως προηγούμενης Τρίτης (αύξηση 24%). Και αυτήν την ημέρα περισσότερες εφημερίδες είχαν πτώση ή έμειναν περίπου στα φύλλα τους. Δεν έπεσαν κυκλοφοριακά, πέραν του Φιλελεύθερου, το Μακελειό (αύξηση 8%), η Espresso (7%) και τα Νέα (1%). Οι κυκλοφορίες της 25/9 είναι οι τελευταίες που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα και δεν ξέρουμε τις επόμενες ημέρες αν και πόσα φύλλα κράτησε ο Φιλελεύθερος από τη θριαμβευτική αύξηση λόγω Καμμένου και ενός ζημιογόνου για τη δημοσιογραφία νόμου, προς την κατάργηση του οποίου φαίνεται να οδεύουμε.

** Διαβάστε εδώ τα θέμα του Harddog με τίτλο «Το πρωτοσέλιδο που δείχνει το μέγεθος της ανοησίας που έχουν οι χειροπέδες» και το πώς αιτιολογούσε την πρόβλεψη ότι «το σίγουρο είναι ότι η εφημερίδα (ο Φιλελεύθερος δηλαδή) βγαίνει κερδισμένη από τη διάσταση που πήρε η μάχη».

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει