Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Λογάδες...

Μισός μήνας πέρασε από τις Ώρες Φρίκης και τα Μέσα συνεχίζουν να καταναλώνουν με βουλιμία αναλύσεις, αναλυτές, επαΐοντες, άσχετους και οργισμένους. Το θέμα παραμένει κορυφαίο στην καθημερινή Ενημέρωση. Είναι πολύ μεγάλο, τεράστιο, για να μικρύνει στις πρώτες σελίδες και να περιορίσει την παρουσία του στα δελτία ειδήσεων. Γι αυτό τα Μέσα χρειάζονται υλικό για να γεμίσουν σελίδες επί σελίδων και
ώρες επί ωρών ζωντανής προβολής προσφέροντας βήμα ΚΑΙ σε αυτούς που πραγματικά μπορούν να αναλύσουν αλλά ΚΑΙ σε εκείνους που πολυλογούν (για την ακρίβεια παπαρολογούν!) ακατάσχετα. Το πρωί της Τρίτης ένας πανεπιστημιακός μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιόφωνο τα βρήκε όλα εφικτά, όλα εύκολα για να έχει αποσοβηθεί η τραγωδία:

** «Θα μπορούσε η φωτιά να μην περάσει τη Μαραθώνος; τέθηκε το ερώτημα. Θα μπορούσε αρκεί να κόβονταν δέντρα από τη μια και την άλλη πλευρά της λεωφόρου, μέσα σε δέκα ή είκοσι λεπτά. Πόσα δέντρα; Όσα προλάβαιναν, είπε!  (Στρατός ξυλοκόπων θα χρειαζόταν για να σχηματιστούν αντιπυρικές ζώνες, ικανού μήκους και πλάτους,  σε συμπιεσμένα χρονικά περιθώρια).

** Θα μπορούσε να εκκενωθεί άμεσα το Μάτι; Φυσικά, πώς δεν θα μπορούσε; αποφάνθηκε με ύφος υπερσίγουρου προφεσόρου. (Δεν εξήγησε πώς θα ξεπερνιόντουσαν σε ελάχιστο χρόνο οι αδιέξοδοι δρομίσκοι, οι στενοί δίοδοι, τα μαντρωμένα οικόπεδα, ο συνωστισμός των παγιδευμένων αυτοκινήτων).

** Θα μπορούσαν να προβλεφθούν οι συνεχείς τρελές αλλαγές του ανέμου; Ένα δεδομένο που δεν το έθιξε, το ντρίμπλαρε και προχώρησε ακάθεκτα στις θεωρίες του με εύκολα λόγια, λόγια, λόγια, υπό τον συνεχή θαυμασμό τού σενεντευξιαστή (όλο «κύριε καθηγητά» και «κύριε καθηγητά») που δεν υστερούσε και αυτός σε λόγια.

Λογάδες που συνωστίζονται και διαγκωνίζονται μπροστά στα αδηφάγα μικρόφωνα, εκ του ασφαλούς κριτές, παντογνώστες με ακράτεια λόγων που βγαίνουν και ξαναβγαίνουν στον αέρα δικάζοντας, καταδικάζοντας και δίνοντας λύσεις επί χάρτου.

Όλοι δοκιμάζουν τις αντοχές της λογικής μας. Όλοι ασεβείς απέναντι στα τραγικά θύματα και στο δράμα των οικογενειών τους που σημαδεύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ τη ζωή τους. Όλοι! Και οι «αλάνθαστοι» που έκαναν τα πάντα καλά –αλλά χάθηκαν κοντά εκατό άνθρωποι–  και οι πολύξεροι που αν ήταν στη θέση τους θα έλυναν κάθε πρόβλημα.
Λογάδες.

Πατήστε εδώ για να ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook και να κάνετε like αν σας αρέσει