Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Πόζες καλοκαιριού

Οι στιγμές του καλοκαιριού έχουν τους δικούς του χρόνους –αργούς, ράθυμους και ιδρωμένους. Τα καλοκαίρια διατηρούν σε κάθε δεκαετία τη δική τους ξεχωριστή αισθητική. Σήμερα οι φωτογραφίες του καλοκαιριού
διαθέτουν πολλή χτισμένη ομορφιά, παραφουσκωμένα εκρηκτικά οπίσθια, προσχηματικά στριγκ, αποτριχωμένα σώματα, πολύμορφα τατουάζ σε ογκώδη μούσκουλα. Έχουν πολύ «Δήθεν» και άφθονο «Κοίτα με».

Αντίθετα, οι στιγμές από το ασπρόμαυρο φωτογραφικό παρελθόν προβάλλουν έναν άλλον κόσμο, με άλλη αισθητική. Με πόζες αφέλειας, με χαμόγελα από δόντια που δεν έχουν υπερλευκανθεί –λίγο στραβά κάποιες φορές– , με μαγιό που περισσότερο δίνουν δουλειά στη φαντασία και λιγότερο στην όραση. Μια σειρά από τέτοιες φωτογραφίες βρήκε σε παλιότερο θέμα του, που το ξαναπροτείνει τώρα, το lifo.gr, ίσως το κορυφαίο σάιτ σε ποιοτική θεματολογία, πολύ μακριά από την επικρατούσα. «Τριάντα ανέκδοτες φωτογραφίες που βρήκαμε στα παλιατζίδικα» είναι ο τίτλος.

Φωτογραφίες που ζωντανεύουν μακρινές εποχές. Αναδημοσιεύουμε μερικές από αυτές και δίνουμε εδώ το λινκ για τις υπόλοιπες. Αν σας αρέσει να διαβάζετε το παρελθόν επισκεφτείτε το. Μία από τις φωτογραφίες, αυτή με τον επινοητικό ψαρά που έφτιαξε βεράντα-τέντα στην πόρτα τού ΙΧ του είναι από άλλη φωτογραφική σειρά, επίσης του lifo.