Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Επτά συνάδελφοι για τη Ρίκα

Σε ευχαριστώ για τις πολύ όμορφες ώρες που μου χάρισες στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra 103,3. Καλό σου ταξίδι...
Ανδρέας Δημάτος

(...) Πραγματικά, η Ρίκα Ζούλα (Βαγιάννη), ήταν ένα απόλυτα ελεύθερο πνεύμα. Με παιδεία και ανατροφή, με μόρφωση και έμπνευση, δεν άργησε να αποτελέσει ένα από τα "διαμαντάκια" εκείνης της εποχής. Όταν την γνώρισα ήταν 21 ετών. Και ο λόγος της είχε τόση δύναμη, που δεν την εύρισκες σε ώριμους, έτοιμους δημοσιογράφους. "Βρε, για κοίτα! Κόρη του
Οδυσσέα και μεγαλωμένη από τον Διακογιάννη!" της είπα μια φορά και μου διηγήθηκε το "πόσο καλά ήτανε μικρή, που είχε τρεις γονείς!". Η αξέχαστη φίλη μας Βαρβάρα, χώρισε με τον Οδυσσέα και παντρεύτηκε τον Γιάννη Διακογιάννη. Τότε η Ρίκα ήταν δυο ετών. Κι αργότερα, σκαρφίστηκε το "Βαγιάννη", απόν το Βα-ρβάρα και Γιάννη-ς! (...)
 Δημήτρης Καπράνος (απόσπασμα)

Δεν μπορώ να ισχυριστώ πώς γνώριζα καλά την Ρίκα Βαγιάνη.Όποτε, όμως, η δουλειά, ή η τύχη, μας έφερε κοντά, απολάμβανα την αστραφτερή και γεμάτη θετική ενέργεια παρουσία της. Εύστροφη με χιούμορ και ένα χαμόγελο που φώτιζε τα πάντα.Διεισδυτική και δηκτική με εκείνη την σιγουριά που κουβαλούν-χωρίς να προκαλούν- οι όμορφες Γυναίκες... Ενα ξεχωριστό πλάσμα.Λυπάμαι για τον χαμό της.Πολύ... Βαρέθηκα να μετράω θανάτους....
Σωτήρης Στανωτάς

Φόρος τιμής σε έναν υπέροχο άνθρωπο, σε ένα από τα πιο ανοικτά μυαλά που γνώρισα ποτέ, σε ένα άτομο που σε κέρδιζε με την παρουσία του από την πρώτη στιγμή. «Σιγά που δεν θα βγει», η απάντησή της στο άγχος μου για το αν θα έβγαινε το τρίωρο του πρωινού της Μεγάλης Παρασκευής του 2013 στον Sentra, αμέσως μετά την Αποκαθήλωση. Και, φυσικά, βγήκε. Καλό ταξίδι Ρίκα.
Μιχάλης Λαδόπουλος

«Ν' αφήνω τους άντρες μου στη θάλασσα και να έρχομαι και τα σαββατοκύριακα να κάνω εκπομπές, να κλείσεις καμιά τρύπα, χρειάζεσαι;»!
Τέτοιες μέρες ήταν, γύρω στον 15αύγουστο, που όλοι ήθελαν να λείπουν. Αχ, ρε Ρίκα...
Βαγγέλης Μπραουδάκης

Πάει το χιούμορ, πάει η φρεσκάδα, πάει ο αυτοσαρκασμός, πάει και η κριτική της σκέψη.. Γμτ
Πάνος Παπαδόπουλος

Αντίο Ρίκα μας!
Πολύ νωρίς για να στο πω κορίτσι μας
Πολύ αργά για το όμορφο χαμόγελο σου.
Φώτισες τη Δημοσιογραφία
Δεν σκίασες ποτέ κανέναν καλό μου.
Ησύχασε τώρα.Μια ακόμη παράσταση...Το τελευταίο ρεπορτάζ.
Κουράγιο Γιάννη .Αυτό το finish δεν έπρεπε να το ζήσεις φίλε!
Ελένη Σπανοπούλου

*** Όλα τα παραπάνω είναι από αναρτήσεις στο fb. Η καταχώριση γίνεται με τη σειρά που εμφανίστηκαν (και όσα εμφανίστηκαν) στον τοίχο μας.