Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Υπάρχει ζωή μετά τον Αλαφούζο

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΟ

Πριν από τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη ο τίτλος του σχολίου θα ήθελε ερωτηματικό: «Υπάρχει ζωή στον Παναθηναϊκό μετά τον Αλαφούζο;» Τώρα, ύστερα από την πράσινη νίκη στα Πηγάδια και, κυρίως, μετά την
εμφάνιση αυτής της υβριδικής ομάδας που συνέθεσαν η μις Ανάγκη και οι Δώνης-Νταμπίζας, το ερωτηματικό μπορεί να μην είναι απολύτως περιττό, είναι όμως άδικο. Ο Παναθηναϊκός άρχιζε το πρωτάθλημα και ο κόσμος παρακολουθούσε γεμάτος από απαισιοδοξία και απογοήτευση.

Φορτωμένο το Τριφύλλι με μείον έξι βαθμούς από τα λάθη του ιδιοκτήτη του, χωρίς δικαίωμα για χωρίς περιορισμούς μεταγραφές, με μια πλειάδα από άπειρους παίκτες, επιλεγμένους από το ποδοσφαιρικό νηπιαγωγείο, αυταεξόριστος από το Λεωφόρο στο αχανές ΟΑΚΑ, έναν χώρο χωρίς την ψυχή της ζεστής έδρας, το ερώτημα που βασάνιζε τον Παναθηναϊκό και τους Παναθηναϊκούς ήταν, πώς στο καλό θα σωθεί από τον υποβιβασμό αυτή η ομάδα, σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού και με μείωση των συμμετοχών για την επόμενη περίοδο;

Ο Γιάννης Αλαφούζος, οδεύοντας προς την έξοδο –αν και εφόσον ολοκληρωθεί και δεν στραβώσει η αγοραπωλησία με τον Ταϊλανδό Παϊρόζ Πιενγκπονσάντ–, αφήνει πίσω του κάτι που ποδοσφαιρικά μπορείς να το πεις σεληνιακό τοπίο. Στο οποίο, από όσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής, υπάρχουν ίχνη ζωής για το Τριφύλλι, αλλά χρειάζονται και άλλα πειστήρια για να βεβαιωθούμε.

Η ομάδα άρεσε, αδικείται από το ισχνό 1-0 (ο ούτε 18 ετών, ακόμα, Εμμανουλίδης έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες), δεν πήρε από τον Σιδηρόπουλο αυτό που έπρεπε σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη, είχε αυτοπεποίθηση και έδειξε ότι μπορεί να παλέψει για να μετατρέψει την ιστορική  κατάντια σε ιστορικό άθλο που θα είναι, καταρχάς, η παραμονή στην κατηγορία και από εκεί ό,τι άλλο έλθει.

Στα θετικά της πρεμιέρας για τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη, η πολύ καλή θαρραλέα, χωρίς φοβίες εμφάνιση, το καταπληκτικό γκολ του εικοσάχρονου Μπουζούκη και οι σταγόνες αισιοδοξίας με τις οποίες πότισε τον κόσμο του –αντίδοτο στο δηλητήριο που του είχε σταλάξει η αναλγησία της ιδιοκτησίας.

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook και δηλώστε το αν σας αρέσει