Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Φως, Πρωταθλητής: διαφορετικές ματιές

Τελείως διαφορετική η σημερινή ματιά Φωτός και Πρωταθλητή για το ίδιο παιχνίδι, το Ολυπιακός-Λεγανιές 0-0. Δεν είναι κακό, αντίθετα καλό είναι όταν υπάρχουν διαφορετικές δημοσιογραφικές θεωρήσεις για το ίδιο θέμα. Αρκεί να γίνονται με καλή πίστη και ελεύθερη σκέψη. Στην προκειμένη
περίπτωση η μια ματιά είναι αισιόδοξη, δηλαδή του «καθεστωτικού» Πρωταθλητή. Η άλλη μετρημένη, προσγειωμένη και φυσικά «εκτός γραμμής», δηλαδή αυτή του αδέσμευτου (και «αιρετικού» σύμφωνα με το τι πιστεύει η διοίκηση του Ολυμπιακού) Φωτός. Η πρώτη εφημερίδα  υποστηρίζει ότι η ομάδα «Βρίσκει ρυθμό» και ότι «Πατάει γερά, έχει σύστημα, δεμένες γραμμές και δείχνει πως θα βγάλει και φαντασία». Η δεύτερη βρίσκει ότι ο Ολυμπιακός ήταν «Μαγκωμένος» και ότι «Φωνάζει από μακριά ότι θέλει παίκτες και μεγαλύτερη ποιότητα». Ο κάθε οπαδός και αναγνώστης διαλέγει και παίρνει άποψη.

Οι τρεις μη συλλογικές αθλητικές εφημερίδες αποφαίνονται  για τον ίδιο αγώνα ως εξής:
** Η SportDay γράφει ότι ο Ολυμπιακός «Θωράκισε την άμυνα» αλλά είχε λίγες ευκαιρίες.
** Η Live Sport βρίσκει και αυτή ότι είναι «Βελτιωμένοι αμυντικά και προσηλωμένοι τακτικά οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο εμφάνισαν πολλές αδυναμίες στη δημιουργία φάσεων». 
** Η Sport Time εκτιμά: «Μηδέν στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση ο Ολυμπιακός».