Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Αλλαγή στο βασικό θέμα των Νέων

Για πρώτη φορά ύστερα από 21 ημέρες τα Νέα δεν έχουν πρώτο θέμα την τραγωδία στο Μάτι ή τα πέριξ αυτής, όπως για παράδειγμα στην έκδοση της 9ης Αυγούστου οπότε αναφέρονταν στα αυθαίρετα των οποίων «επί 3
χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα εμπόδιζε τις κατεδαφίσεις». Στο φύλλο της Δευτέρας, 13 Αυγούστου, το βασικό πρωτοσέλιδο των Νέων είναι σχετικό με την αναβολή έκδοσης των συντάξεων («Κοροϊδεύουν 222.000 συνταξιούχους» ο κεντρικός τίτλος). Από τις 23 Αυγούστου Για ποιους σπάει το απόρρητο - Ανοίγουν 150.000 λογαριασμούς») έως και την έκδοση του Σαββατοκύριακου, 11 Αυγούστου («Αλέξης Τσίπρας, ο μεγάλος απών - Οι ήρωες της πρώτης γραμμής δηλώνουν παρών»), παρεμβάλλονται 18 πρωτοσέλιδα των Νέων με αναφορά στη φονική πυρκαγιά και στα παρελκόμενα της, στις ευθύνες της κυβέρνησης και στις συνέπειες που είχε γι αυτήν («Εμφύλιος στο Μαξίμου», έκδοση 3ης Αυγούστου).

Τα Νέα (μαζί με τον Φιλελεύθερο) έχουν κρατήσει την πιο σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, με συχνές επικλήσεις στους νεκρούς της τραγικής ημέρας. Τα πυρά της εφημερίδας στρέφονταν κυρίως κατά Τσίπρα με χαρακτηρισμούς («ανίκανος», «χαοτικός» και άλλους), αλλά και ειρωνείες (ο «44χρονος», σε εισαγωγικά κ.λπ.). Τα Νέα/Σαββατοκύριακο της 4ης Αυγούστου, σε ολοσέλιδη φωτογραφία-πρόσωπο του Τσίπρα, έγραφαν με μεγάλα κόκκινα γράμματα «Η αρχή του τέλους». 

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook και δηλώστε αν σας αρέσει