Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Απόλυση στον Cosmote TV μετά από 36χρονη δημοσιογραφική καριέρα

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΚΙΡΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ «ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΡΙΟΝΙΣΤΩΝ»!

Για πρώτη φορά στην 36χρονη δημοσιογραφική του καριέρα απολύθηκε ο Δημήτρης Τσακίρης και αυτό έγινε προφορικά «ενάμισι χρόνο πριν συμπληρώσω τα χρόνια σύνταξης», όπως γράφει. Ο καλός συνάδελφος έχει δουλέψει 17 χρόνια σε Filmnet, Supersport, NOVA και
για πέντε στον OTE TV, από τον οποίο γνώρισε και τη  μοναδική απόλυση στην επαγγελματική του διαδρομή. Ήταν μια κατάληξη την οποία «αν και οι οιωνοί σε έχουν προειδοποιήσει, δεν θέλεις να το πιστέψεις» αναφέρει και διευκρινίζει σε άλλο σημείο του κειμένου του ότι ένιωθε «τα τελευταία δύο χρόνια το πριόνισμα της καρέκλας». 

Παρόλα αυτά, η αναφορά του στην οδυνηρή εξέλιξη είναι ψύχραιμη, ενώ δεν γίνεται με γκρίνια και αρνητική διάθεση για κανέναν, δείχνοντας πάλι το ήθος που τον διακρίνει. «Για κάτι που κράτησε τόσο πολύ, είναι αχαριστία εκ μέρους μου να επικεντρωθώ στο ΤΕΛΟΣ του, όσο αχαριστία είναι και εκ μέρους αυτών που συνετέλεσαν σε ΑΥΤΟ. Είναι τόσο σημαντικό για μένα όλο το έργο, που το τέλος του είναι παρωνυχίδα» γράφει, ενώ στο τέλος του κειμένου του στο fb προσθέτει: «Αισθάνομαι πολύ περήφανος, αλλά και ευνοημένος από την τύχη και τη ζωή, για την μεγάλη διάρκεια της παρουσίας μου και την αντοχή στο χρόνο».

Ο Δημήτρης ευχαριστεί χωριστά κάθε τηλεθεατή για την εκτίμηση στη δουλειά του και όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε «πλην των πριονιστών!» όπως καταλήγει. Στην τελευταία φράση του κειμένου του παραπέμπει στο «Επανακούειν»…

Ολόκληρη η ανάρτηση 

«Κάθε τι ωραίο έχει το τέλος του, αλλά θα ήθελα να έλθει ομαλά και κομψά. Ωστόσο τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις, και ακόμα και αν οι οιωνοί σε έχουν προειδοποιήσει, δεν θέλεις να το πιστέψεις.

»Αλλά για κάτι που κράτησε τόσο πολύ, είναι αχαριστία εκ μέρους μου να επικεντρωθώ στο ΤΕΛΟΣ του, όσο αχαριστία είναι και εκ μέρους αυτών που συνετέλεσαν σε ΑΥΤΟ. Είναι τόσο σημαντικό για μένα όλο το έργο, που το τέλος του είναι παρωνυχίδα.

»Έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που ενημερώθηκα προφορικά από την προϊσταμένη μου για την επικείμενη απόλυσή μου και ενώ βρισκόμουν σε κανονική άδεια. Τις επόμενες 2-3 μέρες μου τηλεφώνησαν αρκετοί συνάδελφοι που το έμαθαν, για να εκφράσουν την απορία τους για το γεγονός.

»Ωστόσο ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι μετά από 22 συναπτά χρόνια, δεν θα περιγράφω φέτος Πρέμιερ Λιγκ. Το ότι απολύομαι (προφορικά ως τώρα) για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια καριέρας και το ότι απολύομαι (προφορικά ως τώρα) ενάμισι χρόνο πριν συμπληρώσω τα χρόνια σύνταξης, είναι δύσκολες καταστάσεις για να τις διαχειριστώ. Πολύ ψηλά εμπόδια, αλλά βλέπω κάποιο φως από την άλλη μεριά. Όσο και αν φαίνεται περίεργο όμως, αυτά τα 22 χρόνια, που δεν θα γίνουν 23, δεν είναι απλά εμπόδιο, είναι τοίχος ψηλός, σκοτεινός και αδιαπέραστος.

»Το πρώτο και βασικό που αισθάνομαι να κάνω είναι να ευχαριστήσω τον κάθε τηλεθεατή ξεχωριστά, που για 22 χρόνια ανέχτηκε την βοηθητική παρουσία μου στην παρακολούθηση αγώνων και προγραμμάτων της Πρέμιερ Λιγκ.

»Να ευχαριστήσω τον κάθε τηλεθεατή που εκτίμησε την προσπάθειά μου και την αγάπη μου για αυτό που έκανα για 17 χρόνια σε Filmnet, Supersport και NOVA και για 5 χρόνια στον OTE TV. Νομίζω ότι εκτίμησα όσο μπορούσα το γεγονός ότι πλήρωνε τις υπηρεσίες μου και προσπάθησα να είμαι υπεύθυνος, ακόμα και όταν ήμουν άρρωστος ή ψυχολογικά αδύναμος ή και καταβεβλημένος από δύο διαδοχικά παιχνίδια. Και σεβάστηκα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αυτόν που σήμερα έβλεπε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και αυτόν που αύριο έβλεπε Ηρακλή Ψαχνών - Παναιγιάλειο.

»Ευχαριστώ τους ανθρώπους που γνώρισα και συνεργάστηκα στα δύο τηλεοπτικά επαγγελματικά περιβάλλοντα που κάλυψαν την Πρέμιερ Λιγκ, που μου έδωσαν τις ευκαιρίες, με βοήθησαν με τις συμβουλές τους και δέχτηκαν σαν ωφέλιμες τις δικές μου συμβουλές.

»Αισθάνομαι πολύ περήφανος, αλλά και ευνοημένος από την τύχη και τη ζωή, για την μεγάλη διάρκεια της παρουσίας μου και την αντοχή στο χρόνο. Το ότι το πέτυχα μόνο και μόνο με τις δικές μου δυνάμεις και την αποδοχή των τηλεθεατών, αφού ποτέ δεν είχα προσωπική επαφή με ανθρώπους ψηλότερα στην ιεραρχία, πέρα από την τυπική σχέση με τους άμεσα και φυσικούς προϊσταμένους μου, με κάνει να νιώθω αυτή την περηφάνια και την τύχη.

»Ακόμα και όταν ένιωθα τα τελευταία δύο χρόνια το πριόνισμα της καρέκλας, έμεινα ψύχραιμος επαγγελματίας και πίστευα ότι θα αντέξω ως το τέλος, αυτό που εγώ φανταζόμουν.

»Αυτή η ανάρτηση είναι απλά μια ανάγκη επικοινωνίας, μια ομαδική απάντηση σε όσους θα με ρωτούσαν σε λίγα εικοσιτετράωρα γιατί δεν με ακούνε στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα παρακαλούσα λοιπόν τα όποια σχόλια, θετικά και αρνητικά να περιοριστούν στην προσπάθεια που έκανα αυτά τα 22 χρόνια. Η οποιαδήποτε αναφορά σε πρόσωπα πλην εμού θα διαγράφεται άμεσα. Για αναλύσεις έχουμε χρόνο, εν ψυχρώ, όχι εν θερμώ! Η ζωή συνεχίζεται, τα καλύτερα έρχονται, ευχαριστώ και πάλι όλους πλην των πριονιστών!

»Εις το επανακούειν!»

Πατήστε εδώ για να ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook και να κάνετε like αν σας αρέσει