Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Σιωπηλά το ¼ αιώνα της ΕΡΑ Σπορ

ΝΑ ΤΗΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ «ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΗ»; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ; -ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  Κ. ΜΟΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Μάλλον αθόρυβα περνάει σήμερα η ημέρα με την οποία συμπληρώνεται το ¼ αιώνα στη ζωή τής, για πολλούς αγαπημένης, ΕΡΑ Σπορ. Ο αθλητικός σταθμός της Ελληνικής Ραδιοφωνίας άρχισε να εκπέμπει πριν από 25 χρόνια, στις 3 Μαΐου 1993, και γρήγορα πήρε σημαντικό μερίδιο
ακροαματικότητας στο χώρο των ερτζιανών ξεπερνώντας τα ποσοστά των πολιτικών σταθμών της ΕΡΑ. Τότε, σε εποχές οικονομικής ευρωστίας, το αθλητικό ραδιόφωνο είχε τη δυνατότητα να ελιχθεί, να κάνει μεταγραφές σε εξωτερικούς συνεργάτες (που κυρίως έγιναν επί διεύθυνσης Νίκου Ασημακόπουλου) και να εμπλουτίζει τα προγράμματά του, κάτι –φυσικά– που δεν ισχύει σήμερα, οπότε έχουν απομείνει περίπου 45 εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι που συνταξιοδοτήθηκαν ή έφυγαν από τη ζωή, όπως ο αξέχαστος φίλος Κώστας Αριδάκης.

Η ΕΡΑ Σπορ στήθηκε με πολλή μεθοδικότητα και με τη φροντίδα λίγων σκαπανέων του αθλητικού ραδιοφώνου όπως ήταν ο Ηρακλής Κοτζιάς και ο αείμνηστος Κώστας Μότσης που για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντής της και εμβληματική μορφή του σταθμού. Ο ίδιος σε συνέντευξή του, που είχε δημοσιευτεί στο dailygoal.gr και στο ertopen.com, ανέφερε:

«Τότε γραφειοκρατία, παραξενιές και άλλα πολλά έπρεπε να ξεπεραστούν. Είχα την τύχη όμως να έχω στο πλευρό μου, συμπαραστάτη, τον Γιώργο Τζαβέλλα, τότε γενικό διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Φυσικά, κι ένα δημοσιογραφικό επιτελείο εργατικών δημοσιογράφων, που κατέθεσαν ψυχή για να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα μπροστά. Οι Κώστας Αριδάκης, Γιώργος Μυρισκλάβος, Σπύρος Λουκόπουλος, Μιχάλης Στάμου, Νίκος Χρισταράς, Βαγγέλης Μπαλίκος και άλλοι εκλεκτοί συνάδελφοι, έφτασαν την ΕΡΑσπορ να είναι το ραδιόφωνο με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα πανελληνίως…».

Αυτά τα λίγα, αλλά με πολύ σεβασμό, από τούτο το μπλογκ για να τιμήσει έναν σταθμό που αγαπά για τη δημοσιογραφική συνέπειά του και, ακόμα, επειδή ασχολήθηκε με όλα τα αθλήματα , αλλά ουδέποτε έπαψε να είναι η βάση για την ποδοσφαιρική μας ενημέρωση. Να του πούμε να τα εκατοστίσει; Μα γιατί τόσα λίγα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Ποιους στέλνει η ΕΡΤ (και η ΕΡΑ) στο Μουντιάλ

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ