Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ήμαρτον! Φόβος για επεισόδια στα δημοσιογραφικά θεωρεία;

ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ ΚΑΙ ΠΣΑΤ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ;

Στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφόρησε ως φήμη, αλλά –βεβαιωμένο αυτό– είναι γεγονός. Ότι δηλ. ο ΠΑΟΚ ζήτησε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ να καθίσουν χωριστά στα θεωρεία Τύπου τού ΟΑΚΑ οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ των δύο ομάδων. Είπαμε: αυτό κυκλοφόρησε ως
φήμη –ιδιαίτερα στις πρώτες ημέρες– αλλά είναι βεβαιωμένο, τουλάχιστον από τον Harddog, που μίλησε με έγκυρες φωνές και η πληροφορία «δένει» ως αληθινή πέρα από κάθε αμφιβολία.

Το θέμα τέθηκε από τον ΠΑΟΚ στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα και, παραδόξως, για την ύπαρξή του δήλωσαν άγνοια (χωρίς όμως να το αποκλείουν) δύο ρεπόρτερ της ομάδας που ερωτήθηκαν σχετικά σε ραδιοφωνική εκπομπή. Η ίδια πρόταση υποβλήθηκε από τον ΠΑΟΚ και στη δεύτερη σύσκεψη, ενώ δεν ξέρουμε αν οι Θεσσαλονικείς επέμειναν και στην τρίτη σύσκεψη.

Φυσικά, αν περάσει η πρόταση θα είναι ντροπή, αλλά και αν δεν περάσει ελλοχεύει άλλη ντροπή! Ντροπή και κατάντια για τον κλάδο (μας). Ο ΠΑΟΚ πρότεινε το μέτρο είτε για να κερδίσει έναν πόντο στην πρι-γκέιμ μάχη των εντυπώσεων είτε γιατί φοβάται ότι μπορεί να υπάρξουν εντάσεις (έως και επεισόδια, παιδιά;) γιατί κάτι βλέπει και κάτι αφουγκράζεται. Όπως αφουγκραζόμαστε όσοι κάνουμε περιπλανήσεις στις διαδικτυακές παλαίστρες όπου οι εμπρηστικές αναρτήσεις από ορισμένους, από εδώ και από εκεί, βράζουν και κοχλάζουν.

Τι θα συμβεί αν το «Δημοσιογράφοι κατά δημοσιογράφων», για το οποίο γράφαμε πριν από έναν μήνα (με στοιχεία από το παρόν και το παρελθόν), συμβεί σε πραγματικό χώρο και χρόνο και όχι πίσω από τους διαχωριστικούς τοίχους ασφαλείας του Διαδικτύου;

** Να δεχτούμε, λοιπόν, την πρόταση του ΠΑΟΚ για (ουσιαστικά) δημιουργία «κερκίδας δημοσιογράφων ΑΕΚ» και αντιστοίχως για «κερκίδα δημοσιογράφων ΠΑΟΚ»; Θα είναι μια ακόμα τραγωδία για το κύρος του κλάδου.

** Να μείνει ο χώρος των θεωρείων ελεύθερος για διακίνηση απειλών, ύβρεων και (ο μη γένοιτο) συμπλοκών; Αν συμβούν αυτά που πολλοί φοβούνται θα πρόκειται για ένα ακόμα γκρεμοτσάκισμα της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα δημοσιογράφου.

Υπάρχει λύση; Και φτάνει η πυροσβεστική δύναμη της ΕΣΗΕΑ, της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης ή του ΠΣΑΤ για να επέμβει σε φλεγόμενα μυαλά μελών τους;
Ζητείται απάντηση, αν υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Λόγια για δημοσιογραφικά payroll και μια δήλωση
2) Άλλο ρεπόρτερ άλλο σαπόρτερ