Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

«Τρεις εφημερίδες σε μία»

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΥΠΟ – Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΤΗ ΓΑΤΑ 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΤΗΣ LIVE ΚΑΤΑ 94% ME TO ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ  

Συνεχίζεται η κινητικότητα στον αθλητικό Τύπο, μετά τις αυξομειώσεις σχημάτων στις σελίδες (μεγάλωσε η Live Sport, μίκρυνε η Sportime) και τη μείωση της τιμής πώλησης (Sportime). Τώρα ο Κόκκινος Πρωταθλητής ενσωματώνει τη (δική του) Γάτα, κάτι που είχε κάνει και με τον Γαύρο. Έτσι,
από την Κυριακή θα υπάρχουν –όπως το προβάλλει ο ίδιος–  τρεις εφημερίδες σε μία, με την τιμή που ισχύει σήμερα, δηλαδή το 1,30 ευρώ. Η Γάτα ως αυτόνομη υπήρξε εφημερίδα αθλητικών ειδήσεων και παρασκηνίου, αλλά στηρίχθηκε στο Στοίχημα, στο χώρο του οποίου είχε δυνατή παρουσία. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο του 2012 είχε κυκλοφορίες περίπου 2.500 φύλλων (ενώ παλαιότερα πήγε ακόμα ψηλότερα) και τώρα κινείται γύρω στα 700 φύλλα με τιμή πώλησης 1,30 ευρώ.

Ο (Κόκκινος μετά τη μετονομασία του) Πρωταθλητής έχει παράδοση στις στοιχηματικές εκδόσεις, με ένθετο περιοδικό για το Στοίχημα κάθε Παρασκευή, το Bet Top, το οποίο ανέβαζε κατακόρυφα την κυκλοφορία του τη συγκεκριμένα ημέρα. Υπήρξαν περιπτώσεις που η αύξηση έφτανε στο 70%, ενώ δεν έλειψε ακόμα και ο διπλασιασμός των φύλλων. Το Bet Top κυκλοφόρησε αμέσως μετά την και καθιέρωση του Στοιχήματος στην Ελλάδα, όμως με την οικονομική κρίση και την τραυματική επίδρασή της στον Τύπο, συρρικνώθηκε σε σελίδες και τελικά διακόπηκε η έκδοσή του, αλλά ο Πρωταθλητής συνέχισε να έχει σχετικά δυνατή παρουσία στο Στοίχημα.


Η νέα στρατηγική κίνηση στον χώρο του αθλητικού Τύπου, που γίνεται αυτή τη φορά από τον Κόκκινο Πρωταθλητή, είναι συνέχεια των πολλών άλλων που έχουν πραγματοποιηθεί στον πόλεμο επιβίωσης των ημερήσιων αθλητικών εφημερίδων και στην τόνωση των ισχνών κυκλοφοριών τους. Πέρα από τις κινήσεις που αναφέραμε στην αρχή, άλλες σημαντικές που έχουν γίνει είναι:

** Η λειτουργία σάιτ από το Φως των Σπορ το οποίο δεν μας είχε συνηθίσει επί Θόδωρου Νικολαΐδη σε καινοτομίες, αλλά τώρα προσφέρει ένθετα, παίρνει κοινωνικές πρωτοβουλίες (ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Μάνδρας με απόδοση μέρους των εισπράξεών του για ορισμένες ημέρες), αθλητικό ημερολόγιο με ιστορικά πρωτοσέλιδά του, προσφορά εκατό δωρεάν συμμετοχών στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο, βιογραφικά κόμικς για μεγάλους ποδοσφαιριστές (Μέσι, Μπέκαμ, Ρονάλντο, Μαραντόνα) που αρχίζουν την Παρασκευή κ.λπ.
** Λειτουργία σάιτ από την Sportime το οποίο είχε προαναγγείλει από τον Μάρτιο και είχε δημοσιευτεί στον Harddog (δείτε εδώ).
** Το πολύ καλό ένθετο περιοδικό που εξέδωσε η Live Sport για την ΑΕΚ την περασμένη Παρασκευή και το οποίο εκτόξευσε την κυκλοφορία της εκείνη την ημέρα στα 7.320 φύλλα (αύξηση 94% σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή), με δεύτερη την SportDay στα 4.790 και τρίτο το Φως στα 3.880.

Δύο λιγότερα...

Πάντως, η ενσωμάτωση της Γάτας στον Κόκκινο Πρωταθλητή μειώνει κατά έναν ακόμα τους τίτλους στα δελτία κυκλοφορίας του Άργους. Οι οποίοι πριν από μερικούς μήνες, με τον Γαύρο μέσα, ήταν εννέα και από την Κυριακή θα παραμείνουν επτά, με πολύ χαμηλές κυκλοφορίες στο σύνολό τους. Απώλεια για τον -υπερκορεσμένο είναι αλήθεια- αθλητικό Τύπο ήταν η διακοπή έκδοσης του Gaol, αλλά η επάνοδος του Sportime ανέβασε τον αριθμό καθώς επανέφερε στη ζωή έναν παλιό και καταξιωμένο τίτλο των αθλητικών εκδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Αλλαγές στον αθλητικό Τύπο

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ