Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Η επιστροφή των Δέκα Μικρών Μήτσων είναι πρόβλημα για την τηλεόραση

ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ

«(...) Οι Μήτσοι της νέας εποχής, απευθύνονται στο ίδιο κοινό που τους έβλεπε πριν 20 χρόνια. Σε αυτούς ξέρει -ή τουλάχιστον ήξερε- να μιλήσει ο Λαζόπουλος, σε αυτούς προσπαθεί να μιλήσει και τώρα, σε μια γλώσσα που για τον υπόλοιπο κόσμο έχει πάρα πολλές άγνωστες λέξεις. Μακάρι όμως να ήταν έστω αυτό το πρόβλημα. Θα το εντάσσαμε απλά σε
κάποια από τις κατηγορίες των αμέτρητων προβλημάτων της ελληνικής τηλεόρασης και θα προχωρούσαμε τις ζωές μας.

» Όχι, άλλο είναι το πρόβλημα. Το γεγονός ότι ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση για να κρίνει και να σατιρίσει, λες και τα τελευταία χρόνια δεν συνέβησαν ποτέ, προσωπικά με ξεπερνάει. Το γεγονός πως δίπλα του βρίσκεται ο Παύλος Χαϊκάλης, λες και έχουμε ξεχάσει ποιος είναι και σε τι γραφικότητες πρωταγωνίστησε, το βρίσκω εξωφρενικό, εξοργιστικό και στα όρια του υποκριτικού. Και όλα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσουν να ισχύουν, ακόμη κι αν τα κείμενα των Μήτσων αγγίξουν τα κωμικά επίπεδα των Monty Python. Κάτι που αν κρίνω απ’ όσα είδα στην πρεμιέρα, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πιθανότητα να συμβεί.

» Το γεγονός ότι οι Δέκα Μικροί Μήτσοι επέστρεψαν στο πρόγραμμα τηλεοπτικού καναλιού 17 χρόνια μετά το τέλος τους, είναι πρόβλημα της ελληνικής τηλεόρασης. Το γεγονός ότι ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε για κρίνει και να σατιρίσει, έστω και με μια μικρή διάθεση αυτοσαρκασμού, είναι πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας».

** Αποσπάσματα από κείμενο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΜΠΑΤΖΗ στο Popcode του Oneman.gr με τίτλο «Αυτό ήταν μάλλον Δέκα Γερασμένοι Μήτσοι». Δείτε το ολόκληρο εδώ.