Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Ποιους στέλνει η ΕΡΤ στο Μουντιάλ

Έτοιμη «προς επιβίβαση» είναι η δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ που θα ταξιδέψει στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία δεν είναι φειδωλή, αντίθετα με ό,τι έγινε στο προηγούμενο Μουντιάλ (παρά την παρουσία της Εθνικής μας), αλλά καλύπτει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη με οκτώ δημοσιογράφους. Οι περισσότεροι,
πάντως, δεν θα μείνουν σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ, αλλά για ορισμένες ημέρες.

Ο «ραδιοφωνικός» Χρήστος Κοντός θα εμφανίζεται καθημερινά με ζωντανές συνδέσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές μεταδίδοντας τα τρέχοντα ρεπορτάζ.  Ο ίδιος θα κάνει ραδιοφωνικές μεταδόσεις από τη Μόσχα, ενώ για την ΕΡΑ Σπορ θα δουλέψει και ο Χρήστος Σαράντος από την Αγ. Πετρούπολη και το Σότσι. Συνολικά για το ραδιόφωνο θα γίνει περιγραφή οκτώ αγώνων από το γήπεδο και οι υπόλοιποι θα καλυφθούν από το στούντιο.

Οι απεσταλμένοι της τηλεόρασης 

Για την τηλεόραση θα ταξιδέψουν στη Ρωσία οι Ιωσήφ Νικολάου (Μόσχα), Πέτρος Μαυρογιαννίδης (Σότσι και Μόσχα), Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Νόβγκοροντ και Σότσι),  Γιώργος Τραπεζανίδης (Καζάν και Σότσι), Βασίλης Μπακόπουλος (Αγ. Πετρούπολη) και ο Γιώργος Χαϊκάλης (Μόσχα). Συνολικά θα καλυφθούν τηλεοπτικά με περιγραφές από τα γήπεδα 12 παιχνίδια (δύο από κάθε απεσταλμένο) και τα υπόλοιπα θα περιγραφούν από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής.