Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πλήγμα για το Real Group η παραίτηση Σκουρή, επιτυχία για το Ραδιόφωνο 24/7

ΠΩΣ ΧΩΡΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΗ 

Οι αποχωρήσεις από το Real Group σχηματίζουν παρέλαση εξόδου. Η παραίτηση του Βασίλη Σκουρή («μην ακούσω καμιά βλακεία, ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση», λέει ο ίδιος) προκειμένου να αναλάβει, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, τη διεύθυνση του Ραδιοφώνου 24/7, μπορεί να είναι
η πιο οδυνηρή απώλεια για το συγκρότημα των Χατζηνικολάου-Κουρή. Γιατί ο Σκουρής έδινε, ιδιαίτερα στον Real fm, ενημέρωση που βρισκόταν ένα βήμα μπροστά στο πολιτικό ρεπορτάζ, με αποκλειστικά και έγκυρα θέματα. Και, ακόμα, έδινε στον σταθμό κύρος, εργαζόταν σκληρά (τον ακούγαμε να βγαίνει σε εκπομπές ενημερώνοντας για θέματα αιχμής από το πρωί –άχαραγα που λέει ο λόγος) και αποτελούσε ένα πολύ βαρύ όνομα του σταθμού. Αυτό, χώρια τα θέματα που έβγαζε –συνεντεύξεις και αποκλειστικότητες– για τη Real News που γίνονταν συχνά βασικά πρωτοσέλιδα τής εφημερίδας.

Από την άλλη μεριά η σχεδόν βέβαιη συνεργασία του Βασίλη Σκουρή με το Ραδιόφωνο 24/7 αποτελεί μια πολύ δυναμική κίνηση του νέου σταθμού για την αντεπίθεσή του μετά το κακό ξεκίνημα. Και μαζί ο Σκουρής («ο καλύτερος πολιτικός συντάκτης» σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, ενός πολύ προσεκτικού ανθρώπου στη σχέση του με όλα τα μίντια) θα είναι ο κινητήριος μοχλός για να γίνει το Ραδιόφωνο 25/7 αυτό που προγραμματίζει: δηλαδή ένας ραδιοστασταθμός με έντονο ενημερωτικό και πολιτικό χαρακτήρα.

Η συνεργασία του Βασίλη Σκουρή με τον σταθμό του Δημήτρη Μάρη έχει κλείσει και απομένουν λεπτομέρειες, όπως διαβάζουμε εδώ, στους Zoornalistas. Οι συζητήσεις είχαν προχωρήσει από καιρό και όπως έγραψε ο Harddog την περασμένη Δευτέρα (δείτε εδώ) αναμενόταν από ημέρα σε ημέρα η ανακοίνωση του ονόματος του νέου διευθυντή. Φαίνεται ότι η ημέρα ήρθε.

Πλαίσιο ανάπτυξης

Η πολύ σημαντική μεταγραφή Σκουρή είναι το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση ου Ραδιοφώνου 24/7. Οι κινήσεις αρχίζουν τώρα και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβρη, ενόψει της νέας περιόδου. Είναι δύσκολο να εικάσει κανείς ότι νέος διευθυντής του ραδιοσταθμού του Μάρη θα πάρει μαζί του -τώρα ή αργότερα- συνεργάτες του στον Rreal fm. Αν το θελήσει δεν θα είναι δύσκολο, καθώς οι οφειλές προς τους εργαζόμενους από το συγκρότημα διατηρούν και επιδεινώνουν το βαρύ κλίμα και μαζί τις τάσεις για αποχωρήσεις. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η αποχώρησή του από το Μαρούσι γίνεται φιλικά, χωρίς να αφήνει πικρίες για τη μια ή την άλλη πλευρά -τουλάχιστον φανερά. Αντίθετα με  ό,τι συνέβη σε άλλα επαγγελματικά διαζύγια στον Real Goup, όπως εκείνο με την Κάτια Μακρή, η οποία αποχώρησε μετά από δέκα χρόνια, πράγμα που είχε ενοχλήσει πολύ τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρά τη δημόσια αναγνώρισή της για τις ευκαιρίες που έδωσε το Real Goup στην καριέρα της και ειδικότερα ο Χατζηνικολάου.

Δεν επιβεβαιώνεται 

Δεν είναι η πρώτη φορά που που ακούστηκε και γράφτηκε για συνεργασία του Βασίλη Σκουρή με τη 24 Media. Το περασμένο καλοκαίρι τα Παραπολιτικά είχαν γράψει ότι θα αναλάμβανε τη διεύθυνση του υπό επανέκδοση Έθνους. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ούτε τότε ούτε τώρα από το Συγκρότημα του Μάρη.

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε»

Ο Βασίλης Σκουρής επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από το Real Group (χωρίς να αναφέρεται στον νέο του προορισμό) με ανάρτησή του στο fb:

«ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.
Απόψε ολοκληρώθηκε και το δικό μου συναρπαστικό ταξίδι με τον όμιλο του real. Ελαβα απίστευτα πράγματα και κυρίως την εμπιστοσύνη του Νίκου Χατζηνικολάου, ενώ έδωσα ό τι καλύτερο είχα. Βρήκα πραγματική ελευθερία και άξιους συναδέλφους και φίλους. Η απόφαση για το τέλος της συνεργασίας, για να μην ακούσω καμία βλακεία, ήταν αποκλειστικά δική μου. Η εφημερίδα, το ραδιόφωνο, τα σάιτ θα παραμείνουν πρώτα και εγώ θα χαίρομαι.

Νίκο, Στέργιο, Βασίλη, Κωνσταντίνε, Δημήτρη, Ανδρέα,Αναστασία, Γιώργο, Ακη, Κολοκοτρώνη, Μάνο, Ελισσάβετ, Γεωργίου, Μπουζιώτη σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ όλους. Πρωτίστως τα παιδιά του πολιτικού που με ανέχτηκαν. Τον Παναγή, τον Γιώργο, την Μαριτίνα, τον Ηλία, τον Θάνο, τον Αντώνη,τον Πάρι. Τον Αθανασίου, τον Παντελή, τον Θανάση, τα παιδιά του ραδιοφώνου, τα κορίτσια του LIFE. Οσους εκτός δουλειάς με στήριξαν. Σας αγαπάω.
ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ»

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ