Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Πληρώθηκαν στην Καθημερινή, βουλιάζει ο Παναθηναϊκός...

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ Ο ΘΕΜΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΛΟΓΩ ΓΙΑΝΝΗ...

Από το μέτωπο του Φαλήρου υπάρχει ένα καλό και ένα κακό οικονομικό νέο. Το καλό: το μεγάλο άνοιγμα στις οφειλές προς τους συντάκτες της Καθημερινής που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών μειώθηκε
δραστικά τις τελευταίες ημέρες. Παλιότερα το άνοιγμα είχε φτάσει ακόμα και στους δέκα μήνες, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο περιορίστηκε στους δύο. Από τότε οι δημοσιογράφοι πληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και έτσι δεν άνοιξε πάλι η ψαλίδα.

Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός βουλιάζει καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος τον έχει εγκαταλείψει στο έλεος των προσφυγών παλαιών ποδοσφαιριστών. Κορύφωση του δράματος που βασανίζει την ιστορική ομάδα είναι η δέσμευση των λογαριασμών της ΠΑΕ από τον Στέφανο Κοτσόλη, τον παλαίμαχο τερματοφύλακά της που προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας. Το μπλοκάρισμα των λογαριασμών έγινε για οφειλή 63000 ευρώ προς τον παίκτη.

Πέρα από αυτό, η Τετάρτη ήταν μια ακόμα δύσκολη ημέρα για τον Παναθηναϊκό, καθώς εκδικάστηκαν τέσσερις πρόσφυγες πρώην ποδοσφαιριστών του: των Εσιέν (οφειλές 500.000 ευρώ περίπου), Τοτσέ (50.000), Λέτο (100.000) και Βέμερ (600.000). Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών για κάθε μία από τις τέσσερις περιπτώσεις χωριστά και με υποβιβασμό. Έχει το περιθώριο, πάντως, να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες ως την έκδοση της απόφασης την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για κάποιες ημέρες μετά από αυτήν.

Και ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν υπάρχει ανησυχία στον Παναθηναϊκό για τις παραπάνω περιπτώσεις, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου στην εκδίκαση των υποθέσεων απευθυνόμενος στην έδρα είπε ότι με τη διακοπή του πρωταθλήματος η απώλεια εσόδων είναι σοβαρές και ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων απέναντι σε ποδοσφαιριστές. 

Ανακοίνωση Κοτσόλη: γιατί το έκανα 

Ο Στέφανος Κοτσόλης, απαντώντας σε διαρροές από την ΠΑΕ με τις οποίες εμέμφετο για την κίνησή του να δεσμεύσει τους λογαριασμούς, εξέδωσε ανακοίνωση και έδωσε απαντήσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Ο λόγος που έφτασα στο σημείο να δράσω με αυτόν τον τρόπο είναι γιατί προφανώς, μέχρι και την σημερινή "διαρροή", ήμουν ένας αόρατος ή αδιάφορος γι’ αυτούς που "τρέχουν" την ΠΑΕ αυτή την περίοδο.
»Τέλος επειδή σαν άνθρωπο με διακρίνει η συνέπεια, η υπομονή και η ευταξία, αν χρειαστεί, διατηρώ αρχείο με όλες τις φορές που "έχω βάλει πλάτη", έχω κάνει υποχωρήσεις ή έχω αφήσει στην διακριτική ευχέρεια της ΠΑΕ να ρυθμίσει τις οφειλές της απέναντι μου. Ας τεθεί στην κρίση του κόσμου ο λόγος των κυρίων που συνέταξαν την "ανακοίνωση-διαρροή" αυτή, με τον λόγο τον δικό μου».

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ