Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Ο Αλαφούζος νίκησε τον «Γιάννη», αλλά χάνει το ματς (*)

ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΑΙ MEDIAKO ΧΩΡΟ

«(...) Το βέβαιο είναι πως για το σημείο στο οποίο έφτασε μια εταιρεία στην οποία έχουν καταγραφεί μεταξύ άλλων επισχέσεις εργασίας, καθυστερήσεις 5 και 6 μισθών, μαζικές παραιτήσεις και απολύσεις και έμμεση έξωση από τα γραφεία, υπεύθυνος είναι μόνο ο μεγαλομέτοχος, ο
οποίος ίσως θεώρησε πως με την ανακοίνωση "αποχώρησης" της 21ης Σεπτεμβρίου είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

» Η πραγματικότητα είναι όμως πως με εκείνη τη δημόσια τοποθέτηση, τη μοναδική μάχη που είχε κερδίσει – πρόσκαιρα κι αυτή – ο Γιάννης Αλαφούζος, ήταν με τον ίδιο τον εαυτό του. Ο επιχειρηματίας Αλαφούζος προς στιγμήν είχε "νικήσει" τον παναθηναϊκό Γιάννη, ο οποίος επί ένα χρόνο δεν μπορούσε να πάρει την οριστική απόφαση και να οργανώσει ένα σοβαρό και υλοποιήσιμο πλάνο αποπληρωμής χρεών και  μεταβίβασης της ΠΑΕ στο εύλογο χρονικό διάστημα μιας σεζόν.

» Ο επιχειρηματίας Αλαφούζος είναι ο αυθεντικός Αλαφούζος. Του αρέσουν η πολιτική, τα οικονομικά, οι κόντρες, η ίντριγκα, τα σχέδια, οι νέοι στόχοι. Με τον Παναθηναϊκό "έφαγε την ένεση" για τρία χρόνια. Γερή "ένεση". Με μεγάλο κόστος, που πλησιάζει τα 50 εκατ. ευρώ, και με ανυπολόγιστη φθορά σε εργατοώρες, φθορά και πόλεμο αληθινό εναντίον αυτού που αποκαλούσε "σύστημα".

» Πλήρωσε χρέη άλλων και μπράβο του. Διαχειρίστηκε λάθος την εταιρεία και αυτό "πληρώνει" τώρα με τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί θητείας του (αν και ακόμη οφείλονται χρήματα στον Χοσέ Τοτσέ και τον Σεμπαστιάν Λέτο από το… πρώτο του συμβόλαιο!!!). Σημαντικότερο σφάλμα του το τελευταίο εξάμηνο αποδεικνύεται το διαζύγιο με τους τρεις ανθρώπους που κουβαλούσαν όλο το βάρος της ευθύνης μέχρι τον Ιανουάριο».

Ίσως να βλέπει παντού εχθρούς

«(...) Το ευτυχές για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ήταν ότι η ομάδα πήγε σχετικά καλά στον β΄γύρο και αποφεύχθηκαν άλλου είδους παρατράγουδα. Την "κράτησαν" σε ένα μίνιμουμ αξιοπρεπές για τα δεδομένα επίπεδο ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, παρά τα πάμπολλα λάθη στον α’ γύρο. Το δυστυχές για τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ είναι ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το κόστος ενός υποβιβασμού θα είναι για τον ίδιο πολύ μεγαλύτερο από 50 ή 80 ή 100 εκατ. ευρώ. Και ειλικρινά ξενίζει ο απομονωτισμός του και η στάση του στο τελευταίο κρίσιμο τρίμηνο. Ίσως να βλέπει πια παντού εχθρούς στον περιβάλλοντα ποδοσφαιρικό και mediaκό χώρο. Ίσως να την έχει πάθει όπως κάποτε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του οποίου το στενό περιβάλλον είχε δημιουργήσει σε μεγάλα διαστήματα μια τεχνητή "γυάλα" με πολύ περισσότερους φανταστικούς από τους πραγματικούς πολέμιους πριν από την περίοδο της πολυμετοχικότητας.

(* )Αποσπάσματα από το άρθρο του Γιάννη Σερέτη στο Sport24.gr με τίτλο «Ιστορικές στιγμές». Είναι γραμμένο με αφορμή της τις πολύ ορατές πλέον πιθανότητες άμεσου υποβιβασμού του Παναθηναϊκού. Ολόκληρο θα το άρθρο θα το βρείτε εδώ.