Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ο Χατζηνικολάου για τη δίωξη Μαρινάκη

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ NOOR 1. «ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ» – «ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ» – «ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ» ¬ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ

Με αφορμή μήνυμα ακροατή το πρωί της Δευτέρας σχετικά με την κάλυψη από τα ΜΜΕ της ποινικής δίωξης κατά Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Νίκος Χατζηνικολάου τοποθετήθηκε σχετικά, λέγοντας αρχικά ότι θα απαντήσει μόνο για τα δικά του Μέσα, γιατί δεν
εκπροσωπεί το σύνολο των άλλων. Δήλωσε ότι μόλις έγινε επισήμως γνωστή η πληροφορία αναρτήθηκε και στα δύο ενημερωτικά σάιτ τού Real Group (στο Real.gr και στο Enikos.gr), ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε αναλυτικό ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό δελτίο στον Αντένα. Τόνισε με έμφαση (επαναλαμβάνοντας περισσότερες της μιας φορές το «και στην Ελλάδα») ότι και στη χώρας μας, όπως στις άλλες δυτικές, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Προς ενίσχυση της άποψης επικαλέστηκε δημοσίευμα στα Νέα του Γιώργου Παπαχρήστου, με τον οποίο πριν από δύο χρόνια είχε έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση και τον είχε αποκαλέσει «τυφλωμένο» και «Παπατσιράκι» (θυμηθείτε εδώ). Βέβαια, στο τέλος του σχολίου του ο Ν.Χ. τόνισε ότι η τοποθέτηση περί τεκμηρίου αθωότητας δεν σημαίνει ότι «κάποιοι δικαιούνται να αποκρύπτουν μια τόσο σοβαρή είδηση όπως η άσκηση ποινικής δίωξης».

Ο επικεφαλής του Real Group, απαντώντας από την εκπομπή του στον Real fm, στον ακροατή που επέκρινε τα Μέσα επειδή δεν πρόβαλαν τη δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε:

«Δεν εκπροσωπώ το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης ούτε πρόκειται να απαντήσω για άλλα Μέσα Ενημέρωσης. Εμείς εδώ, με το που υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση (γιατί όπως καταλαβαίνεις σε θέματα τόσο μεγάλης σημασίας για την προσωπική τιμή κάποιου ανθρώπου και σε θέματα που συνδέονται με δικαστικές διώξεις, δεν μπορεί κανείς να πηγαίνει με βάση τις φήμες ή με βάση δημοσιεύματα τρίτων) με το που υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση η είδηση ανέβηκε αμέσως και στο Real.gr και στο Enikos.gr, έπαιξε στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου μας και, βέβαια, την Παρασκευή το βράδυ υπήρξε αναλυτικό ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό μου δελτίο στον Αντένα. Τα υπόλοιπα που γράφεις, αγαπητέ φίλε, δεν αφορούν εμάς – να τα πεις σε αυτούς τους οποίους αφορούν».

Ακόμα ο Νίκος Χατζηνικολάου επισήμανε ότι ανάλογη προβολή από τα δικά του Μέσα είχε και η απάντηση-σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είπε συγκεκριμένα.

«Και βεβαίως, με την ίδια ταχύτητα και αμεσότητα παίξαμε και την απάντηση, το σχόλιο, του κυρίου Μαρινάκη, όταν η ανακοίνωσή του  εκδόθηκε λίγες ώρες μετά. Και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε με προσοχή και υπευθυνότητα την εξέλιξη της υπόθεσης και να σας ενημερώνουμε ανελλιπώς. Με ευθύνη, με σοβαρότητα, με ευπρέπεια, όπως πρέπει να κάνει κανείς σε τέτοιες υποθέσεις. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για δίωξη και θα πρέπει όλοι με πολύ μεγάλη προσοχή να προσεγγίζουμε τα θέματα στις περιπτώσεις αυτές. Διότι υπάρχει και στην Ελλάδα ακόμη –υπάρχει και στην Ελλάδα ακόμη (στις υπόλοιπες δυτικές χώρες είναι δεδομένο αυτό, αλλά υπάρχει ακόμη και στην Ελλάδα) – το τεκμήριο της αθωότητας. Δηλαδή μέχρι κάποιος να καταδικαστεί  εξακολουθούμε να δεχόμαστε ότι είναι αθώος. Παρακολουθούμε, ελέγχουμε, αλλά "μηδένα ανήκουστον δικάζειν", που γράφει σήμερα ο Γιώργος ο Παπαχρήστος στα Νέα. Δηλαδή για κανέναν να μην εκφέρεις κρίση χωρίς να τον ακούσεις. Αυτό βέβαια, εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου αγαπητέ φίλε, δεν σημαίνει ότι κάποιοι δικαιούνται να αποκρύπτουν μια τόσο σοβαρή είδηση όπως η άσκηση ποινικής δίωξης. Σε αυτό θα συμφωνήσω και θα προσυπογράψω».

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Τύπος φοβικός, Τύπος υπερβολικός