Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Νυχτερινό σοκ στις αθλητικές εφημερίδες

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΙΕΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ!

Νυχτερινό ειδησεογραφικό σοκ, που βραχυκύκλωσε τις εκδόσεις τους, ήταν για τις αθλητικές εφημερίδες η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ (πρόκειται γι αυτές τις αποφάσεις που μπορείς να τις χαρακτηρίσεις "βόμβα") με την οποία επεστράφησαν στον ΠΑΟΚ οι τρεις βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί πρωτοδίκως για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό. Επίσης ανακλήθηκε η ποινή τού κεκλεισμένων των θυρών και (ξαφνικά!) το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ θα γίνει με την παρουσία θεατών.
Η απόφαση εκδόθηκε γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και μολονότι ήταν εξαιρετικά
μεγάλης σημασίας, προβλήθηκε ελάχιστα έως καθόλου, από τα αθλητικά φύλλα.

Η φήμη για την απόφαση, αλλά όχι σίγουρη, άρχισε να κυκλοφορεί σε κάποια γραφεία κατά τις 11 το βράδυ, αλλά ουδείς μπορούσε να ρισκάρει για να φτιάξει πάνω της το πρωτοσέλιδο. Υπήρξε, πάντως, "συναγερμός" και συνεννοήσεις με πιεστήρια και πρακτορείο διανομής για την πιθανή καθυστέρηση. Το "κλείσιμο" των περισσότερων αθλητικών εφημερίδων έγινε από τη 1.30 και μετά, εξαντλώντας όλες τα περιθώρια χρόνου με τα πιεστήριά τους.

Γρήγορα αντανακλαστικά

Η μοναδική εφημερίδα που έκανε την εντυπωσιακή είδηση βασικό της θέμα, δείχνοντας πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, ήταν η Live Sport. Η προβολή τής είδησης είχε την έκταση και την ένταση όπως όλα τα καθημερινά βασικά της θέματα, που δεν επηρεάζονται απο την ώρα, και προφανώς έγινε εξολοκλήρου αλλαγή της πρώτης σελίδας. Έχασε την είδηση ο Κόκκινος Πρωταθλητής ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει σχετικό χτύπημα στην πρώτη σελίδα (δεν ξέρουμε αν έκανε δεύτερη έκδοση). Και αυτό μολονότι το θέμα προσφερόταν γι αυτόν προκειμένου να το αξιοποιήσει πάνω στη γραμμή του Ολυμπιακού που υποστηρίζει με όλες τις μιντιακές του δυνάμεις ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται σκανδαλωδώς από τις αρχές και την κυβέρνηση.
Στο "μπαλκονι" της πρώτης σελίδας της Sportime, όπου και η αναφορα για το σημερινό ντέρμπι της Τούμπας, υπάρχει η ένθετη προβολή της απόφασης, ενώ το Φως τη δημοσίευσε στο δεξιό άκρο του πρωτοσέλιδου και η Sportday τη χώρεσε σε ένα από τα χτυπήματα που πλαισιώνουν το βασικό θέμα για το σημερινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με τιτλο "Βόμβα". Η Ώρα των Σπορ (για την οποία επίσης η είδηση είχε τεράστιο ενδιαφέρον λόγω του άμεσου επηρεασμού της ΑΕΚ από την απόφαση) σε μια σχετικά μικρή προβολή στην κορυφή της πρώτης σελίδας κάνει λόγω για "Μέγα σκάνδαλο".

Οι αθλητικές της Θεσσαλονίκης

Και οι τρεις αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης είχαν την είδηση στα βασικά θέματά τους. Περισσότερο εντυπωσιακή προβολή είχε η Forza (αμιγώς ΠΑΟΚτσήδικη εφημερίδα) με τα μεγαλύτερα δυνατά γράμματα σε δυο αράδες της: "ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ" και "ΑΝΑΤΡΟΠΗ". Η Arena έχει τίτλο "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ με νίκη επί της ΑΕΚ", ενώ  και η MetroSport  πρόλαβε και έστησε όλο το βασικό θέμα του πρωτοσέλιδού της πάνω στη νυχτερινή είδηση. Έτσι, ο κύριος τίτλος αναφέρει "Όλοι Τούμπα για τίτλο" και αναγγέλλει ότι θα γίνει "Χαμός από σήμερα το πρωί (8.30) για τα εισιτήρια του ντέρμπι".

Επιστροφή στη Αθηνα για να προσθέσουμε ότι η Πράσινη, τέλος, έχει στην πρώτη της σελίδα μόνο θέματα Παναθηναϊκού και, υποθέτουμε, το ίδιο θα έκανε ακόμα και αν προλάβαινε τη νυχτερινή είδηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ HARDDOG
Πειραματόζωο ο Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ