Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στο Έθνος, δυο παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΟΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 17.50'. Οι εξελίξεις στο Έθνος, όπως είχε προϊδεάσει το μεσημεριανό ρεπορτάζ του Harddog για την αφαίρεση του ονόματος του εκδότη του Δημήτρη Μάρη από την ταυτότητα στο φύλλο της Δευτερας (δείτε εδώ), είναι κατακλυσμιαίες. Νωρίς το απόγευμα
παραιτήθηκαν ο διευθυντής της εφημερίδας Μάνος Χωριανόπουλος και ο σύμβουλος περιεχομένου Μάνος Μίχαλος –και οι δύο του στενού πυρήνα συνεργατών του Δημήτρη Μάρη. Ήδη οι κινήσεις απεμπλοκής του Μάρη από την έκδοση του Έθνους μπαίνουν στην τελική ευθεία και η χωρισμός των  δύο πλευρών είναι δεδομένος.
Μάλιστα, σε συγκέντρωση των εργαζομένων που έγινε μετά την παραίτηση των δύο διευθυντικών στελεχών παρευρέθηκε και ο Νούλης Χατζηδημητρίου, γενικός διευθυντής του Έθνους και, ουσιαστικά, ο άνθρωπος του Σαββίδη στην εφημερίδα. Ο Ν. Χατζηδημητρίου με την ομιλία του παραδέχτηκε τον πλήρη διάσταση των δύο πλευρών, καθώς ευχαρίστησε την 24MEDIA για τη συνεργασία. Επίσης, δήλωσε την πρόθεση της Dimera να συνεχίσει την έκδοση και οι σχετικές ενημερώσεις θα γίνουν σύντομα. Στους εργαζόμενος μίλησε και  ο Μάνος Χωριανόπουλους εκφράζοντάς τους τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία.

Μια αποτυχημένη προσπάθεια

Συζητήσεις των Σαββίδη-Μάρη με προοπτική να περάσει ολοκληρωτικά το Έθνος στον δεύτερο έγιναν αλλά δεν τελεσφόρησαν. Τα ακριβή σημεία τριβής είναι δύσκολο να γίνουν γνωστά αυτή τη στιγμή. Από την ελάχιστη πληροφόρηση που υπάρχει, γνωρίζουμε ότι πέρα από την οικονομική απόσταση των δυο πλευρών, με τις απαιτήσεις Σαββίδη να είναι μεγαλύτερες από τις προθέσεις Μάρη, είχε υπάρξει στη διαδρομή της συνεργασίας τους και διάσταση ως προς τον καθορισμό της πολιτικής της εφημερίδας. Η αρχική συμφωνία των Dimera (Σαββίδης) και 24MEDIA (Μάρης), με την οποία επανακυκλοφόρησε το Έθνος, ήταν η πλήρης οικονομικά κάλυψη των εξόδων από την πλευρά Σαββίδη και το μάνατζμεντ, με τον καθορισμό της γραμμής της εφημερίδας, να ασκείται από την πλευρά Μάρη. Στην πορεία, η Dimera θέλησε να έχει συμμετοχή και στο δημοσιογραφικό κομμάτι της εφημερίδας και συνακόλουθα στη χάραξη της γραμμής της. Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών η πλήρης απεμπλοκή του Δημήτρη Μάρη από την έκδοση του Έθνους και ότι η αφαίρεση του ονόματός του από την ταυτότητα στην έκδοση της Δευτέρας αποτελεί το πρώτο από τα τελευταία βήματα του χωρισμού.

Διαβάστε ακόμα από τους Zoornalistas εδώ, τι αλλάζει στην ταυτότητα του 'Εθνους και άλλα στοιχεία

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ