Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Στον δρόμο για τα επτά χιλιάδες επτακόσια εβδομήντα επτά τεύχη!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ «ΟΣΟ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ»

Η άνοιξη αρχίζει να τρέχει από την Αθήνα. Η πρωτεύουσα μέσα σε λίγους μήνες –μετά τον κλασικό Μαραθώνιο– ξανάγινε το κέντρου του κόσμου «μας», του κόσμου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δηλαδή. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας ήταν ένας ακόμα μεγάλος σταθμός σε αυτές της Διαδρομές Ζωής που κάνουμε
τρέχοντας. Όχι μόνο για να μακρύνουμε τη ζωή μας, αλλά για να την καταστήσουμε ποιοτικότερη, ομορφότερη και ανώτερη. Και για να της δώσουμε εύρος και διάρκεια –ανυποχώρητα και δίχως πισωγυρίσματα.

Σκέφτομαι συχνά τους πολλούς ανθρώπους που είναι γεμάτοι ζωντάνια, αλλά μετά αφήνονται στη φθορά και πέφτουν κάνοντας μεγάλες βουτιές στον αέρα σαν κροσσοί πυροτεχνημάτων που κατεβαίνουν από τον ουρανό. Συλλογίζομαι εκείνους που κάποτε τα βήματά τους στη ζωή γίνονταν με μπότες, απ’ αυτές τις ορειβατικές, τις θωρακισμένες –τις σαν σιδερένιες. Και μετά… Μετά σιγά σιγά πήγαν στα σκαρπίνια, στα σανδάλια και στο τέλος στις μαλακές παντόφλες από δέρμα προβάτου. Με αυτές στα πόδια καταναλώνουν ατέλειωτες ώρες τηλεόρασης και λιώνουν τις πιτζάμες τους από την τριβή στο ύφασμα της πολυθρόνας, αγνοώντας κάτι σημαντικό. Ότι, δηλαδή, η ζωή είναι εδώ, υπάρχει, για «όσο κάτσει ο καθένας». 

Κατά τα άλλα εμείς, οι άνθρωποι του iRun, ζούμε πάλι τις ωραίες μας ημέρες του μήνα. Αυτές που τις κάνει ευτυχισμένες η συνάντηση μαζί σας με κάθε ένα τεύχος από τα επτά που φτιάξαμε ώς τώρα και από τα… επτά χιλιάδες επτακόσια εβδομήντα επτά που φιλοδοξούμε να φτιάξουμε ακόμα –οι ίδιοι ή οι μακρινοί μας απόγονοι!

Με κάθε βήμα που κάνουμε, νιώθουμε ακόμα πιο δυνατοί ως δημοσιογραφική ομάδα –και όλο και περισσότερο δεμένοι με τη δουλειά μας. Έμενε να γίνουμε ΚΑΙ αθλητική ΟΜΑΔΑ –και γίναμε! Έτσι, στο τέλος του μήνα θα τρέξουμε ως ομάδα στα ορεινά της Ύδρας και τον Απρίλη στην Παύλιανη και στον Οίτη. Εμείς ανάμεσα σε εσάς, πάντα τρέχοντας για να βρούμε ακόμα πιο σταθερά τον δρόμο της επιτυχίας, αλλά και της έμπνευσης. Η οποία δεν πάει σε όλους, πάει σε αυτούς που την ψάχνουν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Το iRun μέχρι σήμερα πήγαινε σε δάση, βουνά, θάλασσες και πόλεις για να προβάλλει το τρέξιμο ως στάση ζωής. Τώρα, όμως, πάει και θέατρο! Η συνέντευξη με τη Γούλικα Σκαφίδα, ηθοποιό και πρώην αθλήτρια στίβου, έγινε σε έναν από τους υπέροχους χώρους της Αθήνας, στο Ηρώδειο.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Είναι σίγουρο ότι ήρθε πλησίστια η άνοιξη. Το βεβαιώνουν οι μακριές γραμμές από κάμπιες των πεύκων που κάνουν κομβόι κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τρέχουν και αυτές στο δικό τους ρυθμό.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 3: Το πρόγραμμα των  ημερών που έρχονται είναι γεμάτο διαδρομές στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα, Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι ομορφότερες διαδρομές είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ας τις διανύσουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

** Το θέμα δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου του iRun

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ