Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Το Φως ανέβηκε στο ίντερνετ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΤΗΣ FOSONLINE.GR 

Το παραδοσιακό Φως των Σπορ εκσυγχρονίζεται και ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών απέκτησε σάιτ, το δικό του διαδικτυακό «παιδί», όπως το χαρακτηρίζει η ίδια η εφημερίδα. Το εγχείρημα (για το οποίο σας είχε ενημερώσει εδώ ο Harddog κάνοντας λόγο
για δύο νέα φιλόδοξα σάιτ) συστήνεται ως «τολμηρό» στο χαιρετιστήριο άρθρο του διευθυντή τού Φωτός, του  Γιάννη Φιλέρη, ο οποίος χαρακτηρίζει «τεράστιο άλμα στο διαδίκτυο» τη λειτουργία τού fosonline.gr.
Ο Γιάννης Φιλέρης αναφέρει ακόμα: «Μπαίνουμε στο ίντερνετ με την εμπειρία των 63 ετών της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας στην Ελλάδα, αλλά και τον ενθουσιασμό του πρωτοεμφανιζόμενου. Με τις ίδιες αρχές, την ίδια ‘‘προγραμματική συμφωνία’’ με τους αναγνώστες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας».
Επικεφαλής του διαδικτυακού Μέσου του Φωτός είναι ο Στέφανος Λεμονίδης, από τους παλαιότερους συντάκτες της εφημερίδας.

Αν και το Φως «δεν έκρυψε ποτέ την ταυτότητά του», όπως αναφέρεται στο άρθρο –εννοώντας, υποθέτουμε, τα ερυθρόλευκα αισθήματά του– δεν παύει να είναι μια πλήρης αθλητική εφημερίδα, ίσως η πληρέστερη από πλευρά μικρών κατηγοριών και άλλων αθλημάτων. Η διαδικτυακή του έκδοση κρατάει ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες και τους ήπιους τόνους στον συλλογικό χρωματισμό, προβάλλοντας έτσι ως ένα γενικού ενδιαφέροντος αθλητικό σάιτ. Έχει απλό σχεδιασμό, που το κάνει (τουλάχιστον για εμάς) πιο ευανάγνωστο, στηρίζεται στην ειδησεογραφία, ενώ υπάρχουν τέσσερα άρθρα στη βασική σελίδα τα οποία εναλλάσσονται. Αρκετά καλή είναι και η ροή των θεμάτων.

Υπάρχει «βάθος»

Μολονότι βρίσκεται επίσημα στον αέρα μόλις λίγες ημέρες και η ηλεκτρονική διεύθυνση του σάιτ προβλήθηκε για πρώτη φορά και έντονα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας την Τρίτη, το διαδικτυακό Φως καταφέρνει να έχει ειδήσεις που αρχίζουν ακόμα και από τα μέσα του Φεβρουαρίου (στα διάφορα σπορ λόγου χάρη).

Βέβαια, εντοπίζονται ακόμα ελλείψεις και αναμένεται να γίνουν προσθήκες (για παράδειγμα σε θέματα, αθλητικά και γενικότερου ενδιαφέροντος) αλλά το σάιτ έχει «βάθος». Υπάρχει ειδική ενότητα για τον Ολυμπιακό με γενικό τίτλο «Ερυθρόλευκη ατζέντα» καθώς και το «ΦΩΣ Plus» με Θέατρο, Μουσική, Βιβλίο, Πολισμό κ.λπ. Ακόμα, υπάρχει ενότητα για το στοίχημα.

Η στήλη με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα σε όλα τα σάιτ) δεν είναι προβεβλημένη και το λινκ που οδηγεί σε αυτά τοποθετήθηκε στο τέλος της «ρολαρίσματος». Πιθανόν θα ήταν καλύτερα να βρίσκεται στις προβολές της κορυφής.

Η γενική εντύπωση για το fosonline.gr (επισκεφθείτε το από εδώ) είναι καλή και αναμένεται να γίνει καλύτερη με τις προσθήκες και με το «γέμισμα» των ενοτήτων. Για παράδειγμα έχει προβλεφθεί στήλη για το πρόγραμμα της τηλεόρασης αλλά ακόμα δεν ενεργοποιήθηκε –τουλάχιστον ώς το βράδυ της Τρίτης.
Από εμάς, ευχές για μια καλή ποιοτική πορεία του νέου σάιτ.

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ