Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Επίκαιρος Cosmote tv για το... φάρμακο

Επίκαιρος ο Cosmote TV, μπήκε στο κλίμα των ημερών και πρόβαλε το Επίμονο Κηπουρό, από το ομώνυμο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, που αναφέρεται στη δράση (εγκληματική)
των φαρμακευτικών εταιριών στην Αφρική. Δολοφονίες, απαγωγές, καταδιώξεις, δωροδοκίες και ένα φάρμακο για τη φυματίωση που αναμένεται να φέρει τεράστια κέρδη στην εταιρία παρασκευής.
Πριν από περίπου μια εβδομάδα, την περασμένη Πέμπτη για την ακρίβεια, ο Harddog είχε δημοσιεύσει κείμενο της Μαρίας Δεδούση σχετικά με τον Επίμονο Κηπουρό, συνδέοντας το με το θόρυβο που σηκώθηκε σχετικά με τις φαρμακευτικές εταιρίες. Για τις οποίες στο έργο ακούγεται ότι είναι κάτι αντίστοιχο με τις εταιρίες όπλων.

Στο θέμα της η Μαρία Δεδούση, έγραφε μεταξύ άλλων με τον κοφτερό της λόγο και το αιχμηρό της χιούμορ:  «Όχι που σου λέγανε οι ξένοι τι σκάνδαλο έχετε εσείς εκεί κι έλεγες Βατοπέδι, σα τη βλαχάρα... Επιτέλους μπορείς να ονειρεύεσαι ότι είσαι, ας πούμε, η Ρέιτσελ Βάις και πρωταγωνιστείς στον «Επίμονο Κηπουρό» και κυνηγάς στη ζούγκλα τους κακούς φαρμακέμπορους που κάνουν κακά πράγματα για το κέρδος και δηλητηριάζουν τους καημένους τους μαύρους, χρόνια τώρα τα ξέρουμε αυτά, αλλά ποιος τους υπολογίζει τους μαύρους, αν δεν συμβεί κάτι στον Πρώτο Κόσμο ΔΕΝ είναι σκάνδαλο, είναι μυθιστόρημα του Λε Καρέ».

Ολόκληρο το κείμενο της Μαρίας Δεδούση για το δικό μας Επίμονο Κηπουρό, θα το βρείτε εδώ. Στο τέλος υπάρχει και μια... εκλογική υπόσχεση της Μαρίας, αν και εφόσον. Τίτλος του Κειμένου «Ο Τσίπρας, ο Λε Καρέ και η Νοβάρτις».