Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Για όλα φταίει ο Γαρρής!

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ – ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM – Η ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΟΙ ΑΓΡΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΥΓΙΑ 

Με την απειλή ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει ένδικα μέσα, ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε με δήλωσή του κατά δημοσιογράφου για ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός σε βάρος του. Μολονότι οποιοδήποτε έγγραφο ΠΑΕ που δεν υπογράφεται βαραίνει την ίδια
την εταιρία, ο κ. Κούγιας απέδωσε την ευθύνη της σύνταξής της στον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας Σταμάτη Γαρρή, τον οποίο χαρακτηρίζει «άνθρωπο του Βγενόπουλου». Βέβαια, ο κ. Γαρρής τοποθετήθηκε στη θέση του από τη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου τον Ιούλιο του 2015 και παραμένει σε αυτήν μέχρι σήμερα.

Την παραμονή του αγώνα Λάρισας-Παναθηναϊκού, που έγινε την Καθαρή Δευτέρα, ο Αλέξης Κούγιας με προσωπική δήλωσή του ανάγγειλε ότι «θα παίξουμε λυσσαλέα», επειδή η ομάδα του είχε αδικηθεί από τη διαιτησία στον αγώνα του πρώτου γύρου. Στην ίδια δήλωση ανέφερε ότι ουδείς στη Λάρισα ξεχνάει «πώς μας έκλεψαν τη νίκη, με το μαϊμού πέναλτι και το ακυρωθέν γκολ, στο 91ο λεπτό», ενώ ειρωνεύτηκε τον Παναθηναϊκό («σωτήρας») και επιτέθηκε κατά του προπονητή του, του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού στην επίθεση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ ήταν αναπόφευκτη: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σέβεται απόλυτα την ΑΕΛ και την ιστορία της» ανέφερε, αλλά από εκεί και πέρα «όσα υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, όχι μόνο απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αλλά επιπλέον δεν τιμούν την ιστορία και το ήθος της ομάδας που εκπροσωπεί». Στην ίδια ανακοίνωση υπήρξε στήριξη στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

«Άνθρωπος του Βγενόπουλου»

Μετά τη λήξη του αγώνα στη Λάρισα και τη νίκη του Παναθηναϊκού (1-0) ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του πέρασε σε νέα επίθεση, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον Σταμάτη Γαρρή. «Είχα δεσμευθεί πως μετά το παιχνίδι θα μιλήσω για κάποια πολύ σοβαρά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό μου το προκάλεσε μία ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο για μένα. Ότι δηλαδή η παρουσία μου στην ΑΕΛ δυσφημεί την ιστορία της. Αυτό με ενόχλησε αφάνταστα. Γνωρίζω ποιος έγραψε την ανακοίνωση και είναι ένας κ. Γαρρής τον οποίο είχα συναντήσει όσες φορές είχα επαφή στο γραφείο του Νίκου Πατέρα να βρίσκεται εκεί και σε ανοιχτή επικοινωνία. Είναι αυτός που γράφει τις ανακοινώσεις και το γνωρίζω από τότε, των οργανωμένων του Παναθηναϊκού εναντίον  του κ. Αλαφούζου. Δεν γνωρίζω πώς παραμένει στον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν άνθρωπος του κ. Βγενόπουλου και επιφυλάσσομαι να στραφώ εναντίον του νομικά».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Κούγιας καταφέρθηκε κατά ενός, ουσιαστικά, υπαλλήλου του Παναθηναϊκού, ενώ πριν από την έναρξη αγώνα είχε συνάντηση με δύο διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ, τον πρόεδρο Βασίλη  Κωσταντίνου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Στράτο Σωπήλη, με τους οποίους ήπιε καφέ και συζήτησε σε ήπιο κλίμα.

Δηλώσεις στον Σπορ fm υπέρ Αλαφούζου 

Ο Σπορ fm, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, φιλοξένησε την Τρίτη νέες δηλώσεις του κ. Κούγια ο οποίος έκανε λόγο για «ένα παρασυμβούλιο στον Παναθηναϊκό» το οποίο «κατευθύνεται από τον Νίκο Πατέρα, που επηρεάζει τους οργανωμένους και επηρεάζει καταστάσεις». Στην ίδια δήλωση μίλησε θετικά για τον κ. Αλαφούζο, ο οποίος «είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει τα περισσότερα χρήματα μετά τον Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό και με ενοχλεί να τον αντιμετωπίζουν έτσι»..

Οι εύκολες αλλαγές θέσεων και συναισθημάτων 

Οι δηλώσεις Κούγια, αλλά και η ανάδειξη των θέσεών του από τον ραδιοσταθμό του Γιάννη Αλαφούζου, δείχνουν πόσο εύκολα και πόσα θεαματικά αλλάζουν οι διαθέσεις, τα συναισθήματα και τα ρεύματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ο κ. Αλαφούζος ήταν ακόμα αφιερωμένος ολόψυχα στον Παναθηναϊκό, ο κ. Κούγιας  είπε για την αθηναϊκή ομάδα ότι «διώχνει όλα τα Ελληνόπουλα και μαζεύει όλους του αληταράδες, οι οποίοι ήρθαν εδώ να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα», ενώ άφησε αιχμές για τον Γιάννη Αλαφούζο λέγοντας ότι «πρώτα φτιάχνεις ομάδα και μετά τηλεοπτική εκπομπή». Τότε ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και ενημέρωσε τους ρεπόρτερ του ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου της ΑΕΛ.

Παλιότερα, όταν ο κ. Κούγιας ήταν ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής είχε καταφερθεί πάλι εναντίον Αλαφούζου με αφορμή την προσπάθεια του Παναθηναϊκού, όπως κατάγγειλε, να υφαρπάξει νεαρό ποδοσφαιριστή της πατραϊκής ομάδας. «Διερωτώμεθα αν αυτό είναι το νέο ήθος, το οποίο θέλει να εισάγει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κ. Γιάννης Αλαφούζος ή επανερχόμαστε και πάλι σε παλαιότερες συνήθειες» ανέφερε ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

«Έχουν μείνει μόνο με τον Θωμαΐδη»

Τον Νοέμβριο του 2016 η κόντρα Παναθηναϊκού-Κούγια και κατ’ επέκταση Αλαφούζου-Κούγια είχε βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Με αφορμή πρόταση του Τριφυλλιού για διακοπή του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της ΑΕΛ είχε δηλώσει: «Έχουν μείνει μόνο με τον Θωμαΐδη (σημείωση: για τις εκπομπές του στον ΣΚΑΪ) που δεν έχει και φάση να δείξει, δεν έχουν προπονητή, δεν έχουν παίκτες δεν έχουν τίποτα». Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν καυστική και άκρως προσβλητική:  «Να μην πιάνει στο στόμα του ο Αλέξης Κούγιας τον Παναθηναϊκό αλλά να ασχολείται με τα αφεντικά του στον Πειραιά».Η τελευταία φράση προκάλεσε νέα έκρηξη του ποινικολόγου, ο οποίος:

** Μίλησε περί «άσχετων με το ποδόσφαιρο ιδιοκτητών και μελών του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού».
**  Ανέφερε ότι  «ο Κούγιας ουδέποτε είχε αφεντικό από τον Πειραιά», αλλά και από οπουδήποτε αλλού. «Αντίθετα, συνέταιρο και αδελφικό φίλο το αφεντικό του Πειραιά είχε ο Αλαφούζος και θα ήταν ακόμη συνεταίροι κι αδελφικοί φίλοι εάν το αφεντικό του Πειραιά δεν είχε αποσύρει τα 20 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης του ΣΚΑΪ».
** Πρόσθεσε ότι: «Τι να περιμένεις από ανθρώπους οι οποίοι αντί να προσφέρουν στους οπαδούς μιας ομάδας που έπαιξε τελικό Ευρώπης την αντάξιά τους ποδοσφαιρική γιορτή, τους προσφέρουν μόνο τηλεοπτικές δίκες, με ορκισμένους αρειανούς δημοσιογράφους και με πάνελ στα οποία συμμετέχουν ακόμη και πρώην διαιτητές, που έχουν εκθέσει την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Για όλα αυτά, να υποθέσουμε ότι φταίει ο Γαρρής;

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ