Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Η αυτανάφλεξη του ΠΑΟΚ

ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟIΑ  ΤΩΡΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τύχη του ΠΑΟΚ κρίνεται αρνητικά από κάποιον ή κάποιους της κερκίδας. Είναι η πολλοστή σε μια εποχή κατά την οποία οι αγώνες, τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές θέσεις εξαρτώνται από την ανοησία που αναβλύζει από καμένα κεφάλια. Πριν από μερικές εβδομάδες
ανεγκέφαλοι μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη και έδωσαν αφορμή να τιμωρηθεί πρωτοδίκως ο Ολυμπιακός με αφαίρεση βαθμών (εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης). Πέρσι ένα αλουμινένιο κουτάκι (από μπίρα Άλφα!) εναντίον του τότε προπονητή του ΠΑΟΚ, του Ίβιτς, οδήγησε στον μηδενισμό του Παναθηναϊκού. Τώρα ένα ρολό χαρτί ταμειακής μηχανής στο κεφάλι του προπονητή του Ολυμπιακού, απειλεί με την ίδια ποινή τον ΠΑΟΚ.

Και στις δυο περιπτώσεις οι προπονητές έπεσαν κάτω και σφάδαζαν. Πολύς πόνος! Πολύς σπαραγμός. Ο Ίβιτς ήταν πιο πειστικός, ο Γκαρθία λιγότερο. Στον κοινό παρανομαστή των δύο υπήρχε το ίδιο στοιχείο: η μεταφορά στο νοσοκομείο! Ποιος να τους κακίσει; Μπορεί να χτύπησαν τόσο σοβαρά και να χρειάζονταν ε-πει-γό-ντως νοσοκομειακή περίθαλψη ή μπορεί οι σφαδασμοί τους να ήταν δουλεμένοι στην προπόνηση για καλές θεατρικές επιδόσεις.

Σημασία  δεν έχει ποια είναι αλήθεια, σημασία έχουν τα χέρια που εκσφενδόνισε τα δυο αντικείμενα. Και, ακόμα, σημασία έχει ότι ο ΠΑΟΚ έπεσε στην ίδια παγίδα που αξιοποίησε πέρσι για να πάρει τους βαθμούς της νίκης σε ένα παιχνίδι που δεν είχε νικήσει. Και μαζί πνίγηκε στην αφέλειά του. Λίγο πριν, πιθανόν, φτάσει στην πηγή ενός τίτλου, αυτανεφλέγη από την εύφλεκτη ανοησία κάποιων οπαδών του, αλλά και τη δική του επειδή δεν μπόρεσε να εκμηδενίσει τη δράση τους. Να τους πείσει δηλαδή να μπουν στο γήπεδο και να είναι... πούδρες, κατά τον προσφιλή σαλονικιώτικο όρο.

Στον ΠΑΟΚ είδαν το  τυρί, όχι τη φάκα. Και τώρα είναι έτοιμοι να τους χαράξει πάλι τα πρόσωπα η απογοήτευση για μια νέα χαμένη χρονιά. Κρίμα για την προσπάθεια. Και κρίμα γιατί ο ΠΑΟΚ τού Σαββίδη είναι από εκείνες τις, λίγες, δυνάμεις που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ