Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Αρχίζει το «Πείραμα Μητσικώστα»

ΠΟΣΟ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ «ΧΗΜΕΙΟ» ΤΗΣ ΕΡΤ; - «ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ Ή ΘΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ», ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ - Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΝΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ

Η Γιώργος Μητσικώστας αρχίζει στην ΕΡΤ! Θα είναι ο ίδιος οξύς Μητσικώστας ή κάνας Μητσικώστας-αντίτυπο που θα τον έχει μιμηθεί ο μίμος Μητσικώστας; Το διαφημιστικό τρέιλερ δίνει την αίσθηση ότι θα δούμε τον Μητσικώστα  ανέρωτο και καυστικό, με όλα τα χιουμοριστικά του οξέα για πολιτικούς, πολιτικές, πρόσωπα πρώτης γραμμής κ.λπ. Ο ίδιος, άλλωστε, μιλώντας πριν από λίγο καιρό στον Βασίλη Κουφόπουλο, στον Real fm (δείτε εδώ), είχε παραδεχτεί ότι ένας από τους λόγους που βρέθηκε εκτός τηλεόρασης
ήταν η σατιρική μίμηση διαφόρων επωνύμων. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι εκείνος και τώρα θα κάνει το ίδιο, με μιμήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε ανάρτησή του στο facebook, με την ευκαιρία της νέας τηλεοπτικής του πρεμιέρας, ο Γιώργος Μητσικώστας λέει ότι «τίποτα μα τίποτα δεν θα κόβεται ή θα πετιέται». Ολόκληρη η ανάρτηση είναι η εξής.

«Είναι γεγονός. Από 5 Φεβρουαρίου το Mhtsishow στην ΕΡΤ. Στο 1ο κανάλι κάθε βράδυ στις 20.40 μέχρι τις 21.00. Από Δευτέρα έως Παρασκευή. Μέχρι πριν το Μουντιάλ θα πάμε πρώτα ο Θεός. Κι επειδή δέχομαι πολλά μηνύματα εάν όσα γυρίζουμε θα βγαίνουν στον αέρα.. Απαντώ πως ναι. Είτε απευθείας στην εκπομπή είτε εδώ στο FB ή στο κανάλι Mhtsishow στο Youtube. Τίποτα, μα τίποτα δεν θα κόβεται ή θα πετιέται. Αυτά».

Όπως και να έχει, η εκπομπή του Γ.Μ. που  αρχίζει στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, είκοσι λεπτά πριν από τις 9, μοιάζει με δύσκολο πείραμα στο χημείο. Να δούμε αν υπάρξει αποτέλεσμα, ανοχή και αντοχή, κάτι που θα ανεβάσει την εκτίμηση για την ΕΡΤ. Σε διαφορετική περίπτωση η πρόσμιξη «εποκίνδυνων» στοιχείων (καυστική σάτιρα συν πολιτική) θα φέρει έκρηξη. Μακάρι να γίνει το πρώτο και η δημόσια τηλεόραση να αντέξει ό,τι δεν άντεξε η ιδιωτική στην περίπτωση της Ελληνοφρένειας και του Alpha. Αν το αντέξει θα έχει κερδίσει πόντους στην εκτίμηση του κοινού, αν όχι τότε «μία από τα ίδια». Προς το παρόν η ΕΡΤ δείχνει να μη φοβάται. Άλλωστε, είχε κάνει πρόταση συνεργασίας για την Ελληνοφρένεια, όταν η σατιρική εκπομπή κόπηκε από τον Alpha, όπως είχε γραφτεί και όπως είχαν υπαινιχθεί αμέσως μετά τις εξελίξεις οι συντελεστές της, οι οποίοι δεν αποπειράθηκαν να δοκιμάσουν το «πείραμα». Ο Μητσικώστας μπαίνει στο εργαστήριο και το δοκιμάζει.

Οι δύο αγαπημένοι αξέχαστοι φίλοι και συνεργάτες του «Mhtsi»

Τώρα, με την πρεμιέρα του Γ.Μ. στη δημόσια τηλεόραση, νιώθουμε την  ανάγκη να αναφερθούμε στους, για μια ζωή, στενούς του συνεργάτες που δεν βρίσκονται πια κοντά μας. Είναι ο Γιάννης Μακρής και ο Λάκης Μπέλλος, πολύ αγαπημένοι και δικοί μας φίλοι, με τους οποίους κατά καιρούς συνυπήρξαμε στην ίδια επαγγελματική στέγη. Ο Λάκης και ο Γιάννης, άνθρωποι με ποιοτικό χιούμορ, υπήρξαν κειμενογράφοι στις εκπομπές του Γιώργου Μητσικώστα (στις οποίες, φυσικά, έγραφε και ο ίδιος κείμενα) και από τότε που έφυγαν αποτελούν μια μεγάλη απουσία στον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο. Είμαστε βέβαιοι ότι σήμερα, στην επάνοδό του, ο Μητσικώστας θα τους σκέφτεται περισσότερο από άλλες φορές.
Καλή επιτυχία, Γιώργο.

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ