Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο Τσίπρας, ο Λε Καρέ και η Νοβάρτις

Η ΜΑΡΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΜΕΣΩ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ 
ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ

Επειδή βαριόμουνα να διαβάσω, μου εξήγησε κάποιος συνοπτικά τη φάση με τη Νοβάρτις χτες κι ενθουσιάστηκα. Επιτέλους ζούμε το σκάνδαλο που μας αξίζει. Με κομψό όνομα, με εφμπιάι, με δισεκατομμύρια, με παγκόσμια καριέρα...  Όχι που σου λέγανε οι ξένοι τι σκάνδαλο έχετε εσείς εκεί κι έλεγες Βατοπέδι, σα τη βλαχάρα... Επιτέλους μπορείς να ονειρεύεσαι ότι είσαι, ας πούμε, η Ρέιτσελ Βάις και πρωταγωνιστείς στον «Επίμονο Κηπουρό» και κυνηγάς στη
ζούγκλα τους κακούς φαρμακέμπορους που κάνουν κακά πράγματα για το κέρδος και δηλητηριάζουν τους καημένους τους μαύρους, χρόνια τώρα τα ξέρουμε αυτά, αλλά ποιος τους υπολογίζει τους μαύρους, αν δεν συμβεί κάτι στον Πρώτο Κόσμο ΔΕΝ είναι σκάνδαλο, είναι μυθιστόρημα του Λε Καρέ.

Και βέβαια εμάς εδώ μας νοιάζει, ενδοσκοπικά και θυμωμένα όπως πάντα, να πάει φυλακή ο Μπένι και ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος και 500 γιατροί (έλα ρε, κάνουν οι γιατροί ρεμούλες;) -οκ, να πάνε, αν και λίγο χλωμό το βλέπω.

Από την άλλη, το γεγονός ότι η υγεία, η ΥΓΕΙΑ λέω, το πολυτιμότερο, υποτίθεται, αγαθό του ανθρώπου είναι αυτό πάνω στο οποίο έχουμε επιτρέψει να σπεκουλάρει και να θησαυρίζει περισσότερο και διαχρονικά το παγκόσμιο σύστημα, έρχεται τελευταίο και καταϊδρωμένο στη λίστα των ανξάιετις που μας προκαλούν όλα αυτά. Μέχρι να μας ακουμπήσει το θέμα.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να διαβάσει κανείς άμα θέλει για το θέμα, ψάξτε μόνοι σας. Εγώ ένα μικρό μπούσουλα θα σας δώσω από κάτω, Βίκι που τα λέει κι απλά.

Ενδοσκοπικά το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι αν ο Τσίπρας δικαιωθεί σ' αυτό, όπως μου έγραψε και μια φίλη το πρωί «θα τον ψηφίζω ακόμα κι όταν δεν θα είναι υποψήφιος».

Ωραίος ο «Επίμονος Κηπουρός», τα 'χουμε πει για τον Λε Καρέ, το βιβλίο να διαβάσετε είπαμε, όχι μόνο ταινίες.