Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Δικαίωση απολυμένων δημοσιογράφων

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζει την απόφαση-σταθμό του Εφετείου της Αθήνας, η οποία, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, δικαιώνει τους απολυμένους συναδέλφους μας της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή». Συγκεκριμένα, το Εφετείο Αθηνών με μόλις πρόσφατα δημοσιευθείσα Απόφασή του απέρριψε την ασκηθείσα έφεση της εργοδοσίας κατά της πρωτόδικης
Απόφασης που δικαίωνε τους εργαζόμενους στον «Κόσμο του Επενδυτή» και τη διατήρησε σε ισχύ ως τελεσίδικη πλέον επομένως και εκτελεστή.
Με τον τρόπο αυτό θα γίνει επιτέλους νομικά δυνατή η καταβολή οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους δεκάδες πολύπαθους εργαζόμενους της Εφημερίδας μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη της ΕΣΠΗΤ ενώ αποκρούεται η μεθόδευση της δήθεν οικειοθελούς αποχώρησης και της δήθεν παράνομης επίσχεσης που επέλεξε η εργοδοσία για να κάμψει το δίκαιο αγώνα τους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ επισημαίνει ότι πρόκειται για σημαντική δικαστική νίκη που φέρνει τους εργαζόμενους πιο κοντά στην προοπτική της πληρωμής ενώ διαδέχεται και τις αυστηρές ποινικές κυρώσεις σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών από τα Ποινικά Δικαστήρια. Ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης μπορεί να είναι ανηφορικός και αργός αλλά φέρνει και  αποτελέσματα!
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, παρόν στο δικαστικό αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή,  χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση-σταθμό για τα δικαιώματά τους και δηλώνει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και στήριξή του μέχρι την τελική τους δικαίωση.

** Το κείμενο είναι από ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου που υπογράφουν ο πρόεδρος Θέμης Μπερεδήμας και ο γενικός γραμματέας Θανάσης Αλατάς.