Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Παρών!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ «ΧΑΖΕΥΕΙΝ»...

Τι είναι δηλαδή τούτο το μπλογκ και χιλιάδες άλλα; Μικρές, βραχονησίδες στον ωκεανό του Διαδικτύου. Μια
φυσαλίδα χωρίς κανέναν επαγγελματικό στόχο, αλλά με αντίληψη δομημένη πάνω σε επαγγελματικές δημοσιογραφικές καταβολές των ανθρώπων που το συντηρούν με το πληκτρολόγιό τους. Και ως μη επαγγελματικό, δεν έχει υποχρέωση να κρατάει σχολαστικά απουσιολόγιο. Έτσι κατά καιρούς, αραιούς καιρούς, φεύγει και
γυρίζει. Απομακρύνεται για να δουλέψει (επειδή κάτι άλλο το επιτάσσει) ή να χαζέψει. Άλλωστε, το έχουμε ξαναπεί (για του λόγου το αληθές δείτε εδώ) ότι μας αρέσει, αραιά και πού (πολύ αραιά), το χάζεμα – αυτό που λένε οι Ιταλοί far niente. Ή, ολοκληρωμένα, dolce far niente. Δηλαδή, η γλυκιά απραξία,. Χωρίς ρολόγια και με αποσύνδεση από τον πραγματικό χρόνο.

 Η βραχονησίδα μας, για να μη μακρυγορούμε, έχει ζωή. Δεν ερήμωσε (τουλάχιστον ακόμα) όπως αναρίθμητα άλλα μπλογκ-βραχονησίδες στον διαδικτυακό ωκεανό, που έχουν παλαιά ή παμπάλαια ημερομηνία στο τελευταίο τους θέμα. Και το οποίο είναι η πλάκα που σκεπάζει τον ξεθυμασμένο ενθουσιασμό τους – εκείνον που κάποτε γέννησε τα εγκαταλελειμμένα μπλογκ. Λοιπόν, χαζέψαμε για λίγο –χωρίς ενοχές – και πάλι εδώ είμαστε και θα είμαστε. Όχι απαραιτήτως πάντα με ρυθμούς καθημερινότητας.

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ