Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Εξηγήσεις Γιάννη Βαρδινογιάννη σε εργαζόμενους του MEGA

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ» - ΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ  ΣΤΟ ΕΣΡ

Με μια φρέσκια μιντιακή είδηση πήγε το πρωί της Πέμπτης, όπως συμβαίνει την ίδια ημέρα κάθε εβδομάδα, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο Αντώνης Δελατόλας. Ο εκδότης του Ποντικιού αποκάλυψε ότι το μεσημέρι
θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους του καναλιού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προκειμένου να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι μέτοχοι αποφάσισαν να μη διεκδικήσουν άδεια λειτουργίας στον νέο διαγωνισμό. Ένας από αυτούς, όπως είπε, είναι η στάση του ΕΣΡ που δεν απάντησε στο ερώτημα αν μπορεί το MEGA να εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό με νέα εταιρεία.
Μια άλλη αιτία είναι το υψηλό τίμημα, των 35 εκατομμυρίων, που μπορεί να γίνει μεγαλύτερο επειδή οι υποψήφιοι ενδέχεται να είναι περισσότεροι από επτά, οπότε θα ακολουθήσει διαδικασία πλειστηριασμού. Έτσι, οι μέτοχοι δεν μπορούν να ρισκάρουν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια, συν τα χρέη, χωρίς να έχουν ένα εχέγγυο από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ο Χατζηνικολάου

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε ότι συμμερίζεται την αγωνία των εργαζομένων του MEGA, των οποίων εξήρε την προσφορά και τη στήριξη που έδωσαν στο Μεγάλο Κανάλι στα χρόνια της επιχειρηματικής κρίσης. Γι' αυτό, ζήτησε να βρεθεί τρόπος, με νομοθετική ρύθμιση, ώστε ο τράπεζες να αποδεσμεύσουν ένα μέρος από τις δεκάδες των εκατομμυρίων που έχουν συγκεντρωθεί από τη λειτουργία του (υπολογίζει, ότι είναι πάνω από 30, ενώ η ανακοίνωση των εργαζομένων κάνει λόγο για 50 εκατομμύρια) «Είναι άδικο να πεταχτούν τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς (...)  και τώρα βρίσκονται ξεκρέμαστοι σε μια αγορά που θυμίζει ζούγκλα», είπε.
Ο Ν.Χ. έκανε λόγο για θετικές αναμνήσεις από τα 15 χρόνια της εργασίας του στο κανάλι, εκ των οποίων 4-5 ως διευθυντής.

** Διέκοψαν τη ροή του προγράμματος οι εργαζόμενοι (διαβάστε εδώ από τους Zoornalistas)

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ