Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Κλείνει και άλλο την στρόφιγγα ο Αλαφούζος, στο μισό το κόστος

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΣΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Η οικονομική ασφυξία μεγαλώνει στον Παναθηναϊκό καθώς ο μεγαλομέτοχος έδωσε εντολή για νέα περικοπές, σύμφωνα με τα όσα αποκαλυπτικά είπε στη Nova ο προπονητής της ομάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέφερε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν
αλλάξει πολλά στον σύλλογο –φυσικά εννοώντας προς το χειρότερο– και χθες ήρθε το αποκορύφωμα της αλλαγής. «Το κόστος όπως μας ενημέρωσαν ήδη έχει πέσει κάτω από τα 6 εκατομμύρια. και όπως μας είπαν πρέπει να πέσει κάτω από τα 3 εκατομμύρια. Δεν έχει σημασία για αυτούς πώς θα γίνει αυτό», είπε ο Ουζουνίδης ο οποίος άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει: «Θα δούμε αν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας το Σάββατο».

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε ότι «αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου, είναι ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του». Σε  ερώτημα σχετικά με την αποχώρηση  του Γιάννη Αλαφούζου, ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύει κανείς ότι όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί ήταν εν αγνοία του κ. Αλαφούζου; Πολλοί πιστεύουν ότι τον Παναθηναϊκό τον ελέγχουν Ουζουνίδης, Διαμαντόπουλος. Αυτό είναι λάθος. Ο Παναθηναϊκός έχει διοίκηση και μεγαλομέτοχο».

Επίθεση από τη «Συμμαχία»

Την Τετάρτη είχε προηγηθεί δριμύτατη επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου και από έναν φορέα που είχε ιδρυθεί επί των ημερών του για να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας . Συγκεκριμένα, η Παναθηναϊκή Συμμαχία μέμφεται τον κ. Αλαφούζο ότι με πρόθεση, και όχι λόγο οικονομικών προβλημάτων, άφησε απλήρωτους τους ποδοσφαιριστές, ώστε να  «να έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγές και να μείνουν ελεύθεροι» και έτσι ο σύλλογος «να βρεθεί σε δυσμενέστατη διαπραγματευτική θέση». Στην καταγγελία αναφέρεται ότι «επιδιώκεται να βγει η χρονιά από τις πωλήσεις όλων των καλών παικτών μας, κάτι για το οποίο υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο κύριος Αλαφούζος».

Ο εκδότης και μεγαλομέτοχος κατηγορείται ευθέως ότι λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο λόγω των καλών, πλέον, σχέσεών του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στο τελευταίο μέρος της μακροσκελούς ανακοίνωσης τονίζεται:

«Υπενθυμίζουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ο οποίος παρακολουθεί με δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση ότι ο κ. Αλαφούζος ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ, ότι εφευρέσεις όπως «παρκάρισμα μετοχών» δεν έχουν την παραμικρή νομική υπόσταση και ότι δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όχι από αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες αλλά διότι έτσι αποφάσισε ένα πρωί».