Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Τζίμης Πανούσης έφτιαξε έναν... αιωρούμενο κύβο για να κοιμάται!

ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Την τελευταία συνέντευξη της ζωής του ο Τζίμης Πανούσης την έδωσε στην  Αναστασία Κουκά και δημοσιεύτηκε στο Εθνος στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου. «Τον είδα να κάθεται απέναντί μου σιωπηλός, αμήχανος με τα χέρια
σταυρωμένα περιμένοντας την πρώτη ερώτηση. “Μην ανησυχείτε δεν θα σάς εξετάσω στο μάθημα” του είπα χαριτολογώντας. “Μην με σηκώσετε στον πίνακα δεν έχω διαβάσει” μου απάντησε με ντροπαλό ύφος», γράφει η δημοσιογράφος.
Ήταν  μια συνέντευξη στην οποία υπήρχαν απόψεις του καλλιτέχνη για την πολιτική, σατιρικές αναφορές και κάποια αστεία. «Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω και να αναμορφώνω πράγματα και χώρους. Τώρα τελευταία έφτιαξα έναν αιωρούμενο κύβο για να κοιμάμαι», είπε. Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται στο news24.gr και από εκεί αναδημοσιεύουμε τρεις ερωταπαντήσεις της:

Εκτός από όμορφες στιγμές αυτή η δουλειά σάς έχει χαρίσει και αρκετά χρήματα;
«Φυσικά, έχω βγάλει κατά καιρούς πολλά λεφτά. Τα έκανα ντουβάρια, σπίτια και τώρα δεν μπορώ να πληρώνω τον ΈΝΦΙΑ. Το real estate είναι το βίτσιο μου. Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω και να αναμορφώνω πράγματα και χώρους. Τώρα τελευταία έφτιαξα έναν αιωρούμενο κύβο για να κοιμάμαι»
Ο Πανούσης της σκηνής έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Τζίμη της ζωής;
«Οι δύο αυτοί τύποι δεν έχουν καμία σχέση. Κατ΄ αρχάς στη ζωή μου δεν βρίζω σχεδόν ποτέ. Επίσης σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ήσυχος, δεν είμαι το επίκεντρο της παρέας. Έγινα αυτό που έγινα τυχαία μέσα από την ανάγκη που ένιωθα να μεταμορφώνομαι.»
Σε τί ακριβώς πιστεύει ο Τζίμης Πανούσης;
«Πιστεύω στον απλό λαϊκό άνθρωπο. Τέτοιοι ήταν ο Τρυγαίος του Αριστοφάνη, ο Βελουχιώτης που ανέβηκε στο βουνό, ο πατέρας μου που πήγε στη Μακρόνησο. Αυτοί είναι για μένα η πραγματική Αριστερά. Τώρα μάλιστα ετοιμάζω και μια ταινία που να αναφέρεται σ' αυτή τη μόδα που προσπαθούν κάποιοι να πλασάρουν πως έχει τελειώσει η Αριστερά και πως δεν υπάρχουν πια Αριστεροί και Δεξιοί. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω στον κινηματογράφο έναν φαντασιακό Βελουχιώτη μόνο που αντί να πετάμε τα όπλα εμείς θα πετάμε τα... κινητά.»

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ