Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση της ΕΣΠΗΤ για τον ΕΔΟΕΑΠ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου με συνταξιούχους της ΕΣΠΗΤ, προκειμένου να εξετασθούν οι κινήσεις που θα
ακολουθήσουν για την ένταξη των τελευταίων στον νέο ΕΔΟΕΑΠ, από τον οποίο, όπως είναι γνωστό, έχουν αποκλειστεί με τον πρόσφατο νόμο, όπως συνέβη και με τους συνταξιούχους της ΕΤΗΠΤΑ.
Αποφασίστηκε, σε μια πρώτη κίνηση, να ζητηθεί από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ η συνδρομή για την ένταξη των συγκεκριμένων (είναι περίπου 160), οι οποίοι σε μια ανεξήγητη και παράλογη απόφαση διαχωρίστηκαν από τα άλλα μέλη της Ένωσης στη ρύθμιση για το ασφαλιστικό. Σε πιθανή αρνητική εξέλιξη, η ΕΣΠΗΤ θα περιμένει την πρώτη υπουργική απόφαση σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ για να πραγματοποιήσει αμέσως μετά νομικές κινήσεις. Προς το παρόν, το πλαίσιο των αντιδράσεών της είναι περιορισμένο, καθώς υπάρχει θολό τοπίο σχετικά με τον νέο ασφαλιστικό φορέα, τον τρόπο που θα γίνουν οι εγγραφές των νέων ασφαλισμένων, τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού κ.λπ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, ο γνωστός εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης.