Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

«Γιάννη Αλαφούζο, κοίτα τι έκανες»

Επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου έγινε από τα Μέσα τού Media24 με αφορμή την αποκάλυψη από το Έθνος (ρεπορτάζ Κώστα Γουλή) του ιδιωτικού συμφωνητικού που παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προκειμένου να υπογράψουν τον διακανονισμό που τους προτείνεται για  τα οφειλόμενα της ΠΑΕ προς αυτούς.  Βέβαια, η συναίνεση επαφίεται στην
καλή τους θέληση, αφού η προηγούμενη δόση έληξε στις 30 Νοεμβρίου και αυτή η ημερομηνία αναγράφεται στα ιδιωτικά συμφωνητικά.
Το ρεπορτάζ τού Έθνους έχει τίτλο «Διακανονισμοί επιβίωσης μετά την "κανονιά" του Αλαφούζου», ενώ στην αναδημοσίευσή του από το Sport24 (που το πρωί για αρκετές ώρες ήταν ένα από τα τέσσερα βασικά του θέματα) ο ιδιαίτερα σκληρός τίτλος,  με ένθεση σε φωτογραφία του Γιάννη Αλαφούζου, είναι «Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ».

«Δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει κάνει»

Πολύ καυστικό ήταν το άρθρο του Σταύρου Καραΐδρου που, περίπου την ίδια ώρα, απετέλεσε  πρώτο θέμα τού Contrta. Με τίτλο «Γιάννη Αλαφούζο, κοίτα τι έκανες»,  ο αρθρογράφος αναφέρεται στην κατάσταση που απειλεί με καταστροφή τον εγκαταλελειμμένο Παναθηναϊκό και καταλήγει ως εξής:

«Για όλα τα παραπάνω υπάρχει φταίχτης. Είναι ο άνθρωπος που έφερε αυτή την κατάσταση και που έχει αφήσει το σύλλογο να πηγαίνει στα βράχια. Γιάννης Αλαφούζος. Ο άνθρωπος που θα μείνει στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού ως αυτός που έφερε την απόλυτη καταστροφή.
» Πιθανότατα δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει. Ούτε τα χειρότερα που έρχονται. Λογικό. Ποτέ δεν είχε τον Παναθηναϊκό πάνω απ' όλα. Ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του. Το ταμείο είναι μείον. Σε ό,τι έκανε, σε ό,τι δημιούργησε και κυρίως σε ό,τι άφησε πίσω.
» Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ασχοληθούν με την περίπτωσή του. Και τότε θα γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής. Αφού πρώτα μίκρυνε επικίνδυνα τους "πράσινους" στη συνέχεια τους άφησε στη μοίρα τους. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν έχει λογοδοτήσει. Και ούτε πρόκειται. Γιατί για αυτόν ο Παναθηναϊκός ήταν απλά ένα... ριάλιτι επιβίωσης. Χωρίς ασυλία...»
Στην αναδημοσίευση του θέματος του Έθνους από το Contra o τίτλος είναι επίσης δηκτικός: «Διακανονισμοί - απόνερα του εξαφανισμένου Αλαφούζου».

Οι συνθήκες εργασίας στο αθλητικό κέντρο και ο «εξευτελισμός»

Αργότερα, περίπου στις 5 το απόγευμα, ο Γιάννης Σερέτης σε άρθρο του που ανέβηκε στο Sport24 με τίτλο «Παναθηναϊκός εξευτελισμός», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στη Live Sport  (Βασίλης Βέργης ο συντάκτης) ο εκτελών χρέη τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, και γράφει:
«Όχι, δεν είναι σοκαριστικά όσα λέει για τον Λουντ και τον Μολέντο, για τον Τσάβες και τον Χουλτ, για τον Κουρμπέλη και τον Ουζουνίδη. Εξευτελιστική για τον Παναθηναϊκό είναι η αναφορά του στους εργαζόμενους και στις συνθήκες εργασίας στο αθλητικό κέντρο "Γ, Καλαφάτης"». 

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook, και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ