Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Ποιος τηλεφώνησε για να κοπεί η Ελληνοφρένεια;

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥΣ – ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ - ΕΠΕΣΕ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ - ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 

Άγνοια για το ακριβές παρασκήνιο της διακοπής της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας δήλωσαν στη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, το μεσημέρι της Πέμπτης στον Real fm. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία τους
έκοψε από τον τηλεοπτικό αέρα; Αυτό αναρωτήθηκαν και ο Αποστόλης έγινε συγκεκριμένος με το το ερώτημά του: «Ποιος πήρε τηλέφωνο;» Μπορεί ο εξωγήινος, μπορεί και η ουρά της καμήλας, ήταν μια από τις απαντήσεις του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι η δεύτερη φορά που στα τηλεοπτικά χρονικά κόβεται σατιρική πολιτική εκπομπή, μετά από εκείνη της Μαλβίνας την εποχή του Σημίτη. Αντέκρουσαν τον ισχυρισμό του Alpha ότι διακόπηκε η εκπομπή επειδή τα νούμερα τηλεθέασης που κατέγραφε ήταν κάτω από τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού (15%), λέγοντας ότι και το πρόγραμμα στο οποίο εμφανίζεται ο Δήμος Βερύκιος είχε 14% τηλεθέαση, ενώ η δική τους ήταν στο 12%. Πολύ μικρή διαφορά, υποστήριξαν, ιδιαίτερα αν υπολογιστεί η ζώνη εμπορικότητας των δυο εκπομπών και ο αριθμός του κόσμου που βλέπει τηλεόραση σε κάθε μία από αυτές. Άλλωστε, είπαν, την περασμένη περίοδο, την εποχή του Σαρβάιβορ, η Ελληνοφρένεια, όπως και άλλες εκπομπές, είχε χαμηλά ποσοστά αλλά τότε δεν  την έκοψαν.

Μια πρόταση που δεν είναι φήμη

Με τη διακοπή της Ελληνοφρένειας έχασαν τη δουλειά τους στη συγκεκριμένη σειρά 35 άτομα (στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι δύο βασικοί συντελεστές). Η ομάδα της Ελληνοφρένειας, είπαν, αποτελείται από 30 άτομα που δεν πρόλαβαν να τα ενημερώσουν, όπως δεν πρόλαβαν να αποχαιρετήσουν εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκαν στον Alpha και τους οποίους ευχαρίστησαν θερμά από ραδιοφώνου.

Αναφέρθηκαν σε όσα ακούγονται για την επόμενη τηλεοπτική τους στέγη και έκαναν χιούμορ με τη φήμη (που «δεν είναι φήμη» είπαν στα σοβαρά, χωρίς πλάκα) ότι έχουν πρόταση από τη ΕΡΤ. Τους βολεύει και από πλευράς κατοικίας, είπαν χαριεντιζόμενοι, επειδή τους είχε φάει η Αττική Οδός για να πηγαίνουν στον Alpha δίνοντας ένα σωρό λεφτά στον «κύριο Μπόμπολα», είπε ο Καλαμούκης. «Α, τώρα που έχασες τη δουλειά σου έγινε κύριος ο Μπόμπαλας;» σιγοντάρισε στην πλάκα ο Μπαρμπαγιάννης.

Έπεσε η σύνδεση με το ίντερνετ!

Ουσιαστικά η ολόκληρη η εκπομπή στον Real ήταν αφιερωμένη στη τηλεφωνική Ελληνοφρένεια,. Η ακροαματικότητά της πρέπει να κινήθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της έπεσε από τη μεγάλη επισκεψιμότητα η λάιβ σύνδεση μέσω ίντερνετ!

Ανέφεραν ότι για εκείνους σε κάθε δουλειά έχει σημασία το κλίμα. Δηλαδή να είναι καλό, να μη είναι αρνητικό. Για τον Σκάι είπαν με έμφαση ότι ουδέποτε είχε παρέμβει κάποιος στη δουλειά τους, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους συντελεστές μιας πολιτικής εκπομπής, όπως διευκρίνισε ο Θύμιος Καλαμούκης, να μην βλέπουν γύρω τους δυσαρεστημένα και σκυθρωπά πρόσωπαδιαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Στον Alpha τους τελευταίους έξι μήνες υπήρχε γι’ αυτούς, είπαν, τέτοιο κλίμα και «φαινόταν ότι δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε». Αντίθετα, τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν την απόλυτη στήριξη του σταθμού και «δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».
Το συμβόλαιο των συντελεστών της Ελληνοφρένειας με τον Alpha έληγε τον προσεχή Ιούνιο.

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ