Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Κλείνει αλλά… συνεχίζει ο «Γαύρος»

«ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ» - ΟΙ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ - Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ»

Το τελευταίο του φύλλο ως αυτόνομη έκδοση αναγγέλλει σήμερα ο «Γαύρος», μια εφημερίδα που κυκλοφόρησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια, στη διαδρομή άλλαξε ιδιοκτησία, διεύθυνση και εμπορική στρατηγική κάνοντας «επίθεση» με σημαντικές προσφορές στις κυριακάτικες εκδόσεις που επέφεραν παροδική ανάκαμψη. Ο «Γαύρος» θα συνεχίσει την παρουσία του με δύο τρόπους:

** Ως ένθετο του «Πρωταθλητή» (που έχει μετονομαστεί «Κόκκινος Πρωταθλητής» και έχει νέα αρίθμηση).
** Με την ιστοσελίδα του που θα αναβαθμιστεί και θα στηριχτεί στο συντακτικό προσωπικό της εφημερίδας. «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», γράφει στην αναγγελία διακοπής της έκδοσης. «Όλοι οι άνθρωποι που μοιράστηκαν τις δυσκολίες και τις επιτυχίες αυτής της διαδρομής παραμένουν στη θέση τους».

Κλυδωνισμοί 

Ο «Γαύρος» είχε περάσει από πολλούς κλυδωνισμούς, με τις μεγάλες οφειλές στους εργαζόμενους και, κάποιες φορές, υπήρξε άμεσος κίνδυνος για την αναστολή της έκδοσης. Τον Ιούλιο του 2015 παραιτήθηκε λόγω της οικονομικής δυσπραγίας ο τότε διευθυντής του, ο Διονύσης Βερβελές που είχε αντικαταστήσει τον Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ανέλαβε διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Δ. Βερβελές είχε αναφερθεί τότε στη δύσκολη προσωπική του θέση απέναντι στους εργαζομένους λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων τους (δείτε εδώ).

Κερδίζει ο Πρωταθλητής 

Με το κλείσιμο του έντυπου «Γαύρου», κερδίζει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», που πέρασε από πολλές φουρτούνες αλλά σήμερα επιβιώνει και κινείται συνήθως την πρώτη τετράδα του δελτίου κυκλοφορίας του Άργους, ενώ κάποιες φορές, ανάλογα με την επικαιρότητα, βρίσκεται ψηλότερα.
Ο «Πρωταθλητής» είχε ξεκινήσει δυναμικά (με ιδιοκτήτη τον Θέμο Ανατασιάδη που αποχώρησε), αλλά στη διαδρομή η κυκλοφοριακή του κάμψη ήταν μεγάλη. Έτσι  το 2014 προχώρησε σε μειώσεις μισθών κατά 60%, ενώ ήταν η πρώτη εφημερίδα που κατάργησε τις θέσεις των διορθωτών. Τώρα, η ουσιαστική συγχώνευσή  του με τον «Γαύρο» αναμένεται να δώσει φύλλα στην εφημερίδα του Σωτήρη Πουλόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις μειώσεις στον «Πρωταθλητή» το 2014 και την κρίση στον αθλητικό Τύπο που σοβούσε (και) τότε