Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Οι εκτός ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφοι και γιατί γίνεται η έκτακτη ΓΣ της ΕΣΠΗΤ

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ» ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ (ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Για δύο θέματα προκηρύχθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Φυσικά, το ένα, και το κυριότερο, είναι η διεύρυνση του ΕΔΟΕΠ (που αφήνει έξω
τους συνταξιούχους αυτής της Ένωσης, αλλά και άλλων κλάδων του χώρου) και το άλλο η συζήτηση για το πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Τη σύγκληση ΓΣ είχαν ζητήσει με πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι «Εργάτες Τύπου», αναφέροντας ότι η εξέλιξη στο ασφαλιστικό «ΔΕΝ έχει συζητηθεί ποτέ με τη βάση της ΕΣΠΗΤ» και ότι αυτή «ενέχει πολλούς και σοβαρούς κινδύνους, οι οποίοι δυστυχώς αποσιωπούνται συστηματικά». Στην ανακοίνωση επισημαίνονταν μεταξύ άλλων:

** «(…) οι δικοί μας συνταξιούχοι, οι συνταξιούχοι του περιοδικού Τύπου, όπως προκύπτει, δεν καλύπτονται από το νέο ταμείο, ενώ δεν καλύπτονται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι με ΔΠΥ, που αποτελούν μια μεγάλη μερίδα των συναδέλφων μας».
** «(…) διατυπώνονται ισχυρές αμφιβολίες από πολλές πλευρές κατά πόσον ο νέος φορέας θα είναι βιώσιμος, ειδικά από τη στιγμή που μεγάλη μερίδα της εργοδοσίας φαίνεται να μη συναινεί (...)».
** «(…) ποιος παίρνει την ευθύνη για τη μεταφορά των εισφορών των δικών μας μελών σε έναν φορέα που μπορεί πολύ σύντομα να αποδειχτεί προβληματικός; »

Η ανακοίνωση ζητούσε από το προεδρείο τής ΕΣΠΗΤ  «να συγκαλέσει ΤΩΡΑ την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης» και, όπως φαίνεται, από τη σύγκληση που σήμερα έγινε γνωστή , το ΔΣ ανταποκρίθηκε γρήγορα (η ανακοίνωση τω Εργατών Τύπου είχε ημερομηνία 8 Νοεμβρίου) για να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα και να ενημερώσει τα μέλη της.

«Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα όσων θίγονται»
Στα τέλη Οκτωβρίου, και πριν από την ψήφιση του νόμου για τον ΕΔΟΕΑΠ, είχε εκδώσει ανακοίνωση η (αντιπολιτευόμενη τη σημερινή ηγεσία της ΕΣΠΗΤ) Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων καταγέλλοντας την εξαίρεση των συνταξιούχων του Περιοδικού Τύπου από το νέο ταμείο.  Η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Είναι σαφές ότι ο αποκλεισμός των συνταξιούχων μας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από εμάς. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των συνταξιούχων μας, τα οποία θίγονται με τον αποκλεισμό τους από το νέο πόρο».

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ
Η ανακοίνωση για τη σύγκληση έκτακτης ΓΣ συνέλευσης από την ΕΣΠΗΤ είναι η εξής
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας γνωστοποιούμε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 31-10-17) θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΗΤ, 27 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα), με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης, επί των οποίων καλούνται να αποφασίσουν τα τακτικά μέλη της ΕΣΠΗΤ:
• Ασφαλιστικό (Διεύρυνση ΕΔΟΕΑΠ)
• 8Ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο ΠΟΕΣΥ-Η ΕΣΠΗΤ στο νέο χάρτη της ενημέρωσης που διαμορφώνεται
Η παραπάνω Γενική Συνέλευση είναι η πρώτη και για την απαρτία της πρέπει να είναι παρόν το ½ των  τακτικών μελών που είναι ταμειακώς εντάξει σήμερα.
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα) με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης, οπότε για την απαρτία απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 25% του συνόλου των τακτικών και ταμειακώς εντάξει μελών.
Σας θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση είναι καταστατική υποχρέωση.
Χρόνος λήξεως εργασιών της Γενικής Συνέλευσης: 15.00 μ.μ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Θέμης Κ. Μπερεδήμας                                            Θανάσης Αλατάς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνάδελφοι, προς αποφυγή ταλαιπωρίας σας, διευκρινίζουμε, ότι, η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα) και παρακαλείσθε να προσέλθετε την ακριβή ώρα έναρξης της συνέλευσης (10.30 π.μ.) έτσι ώστε να υπάρξει έγκαιρα η απαρτία που προβλέπει το Καταστατικό μας, αλλά και να μην ταλαιπωρηθούν οι συνάδελφοι μέλη που είναι συνεπείς ως προς την παρουσία τους.
Τα δόκιμα μέλη της ΕΣΠΗΤ μπορούν να παρευρεθούν για να ενημερωθούν, χωρίς δικαίωμα  ψήφου.