Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Το Έθνος και η δημοσιογραφία που «πάει στον παράδεισο»

ΟΙ (ΜΗ) ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ «ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Το Έθνος έκανε στην έκδοση της Πέμπτης πρώτο θέμα μια δική του υπόθεση: την απάντηση στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το δημοσίευμα για την εμπλοκή τού ονόματος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers. Με το σχόλιό του και τον τίτλο του, το Έθνος, και ευρύτερα η 24Media, τοποθετείται γύρω από τους κανόνες της ορθής ενημέρωσης και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το Έθνος τής νέας ιδιοκτησίας είναι πιο μαχητικό, πιο δημοσιογραφικό και περισσότερο νευρώδες από το Έθνος των ημερών Μπόμπολα που –ποιος ξεχνάει; –  συμπορεύτηκε για μεγάλο διάστημα με τα υπόλοιπα Μέσα που στήριξαν τα μνημόνια, και ακολούθησαν την προπαγανδιστική πολιτική του εκφοβισμού.

(Στο δεύτερο κατά σειρά πρωτοσέλιδο που δημοσιεύουμε, βλέπουμε ότι ανήμερα του δημοψηφίσματος για το «Όχι», αναφερόταν σε «επιλογή Ευρώπης», ενώ ο Τσίπρας είχε δηλώσει ότι το «"Όχι" δεν σημαίνει ρήξη με τη Ευρώπη, αλλά συνέχιση της διαπραγμάτευσης» –άσχετα με το τι έγινε και τι έκανε στη συνέχεια. Στο ίδιο πρωτοσέλιδο υπήρχε «κτύπημα» για τα «σενάρια τρόμου», για το «κούρεμα καταθέσεων» και για τον «εφιάλτη του νομίσματος»). 

Στο Έθνος τής Πέμπτης ο τίτλος του πρώτου θέματος («Η σωστή Δημοσιογραφία πάει στον παράδεισο»), είναι εύστοχος, προσωπικά μας αρέσει, αρκεί το μήνυμά του για τη σωστή δημοσιογραφία να έχει όλες τις κατευθύνσεις. Κάτι που θα δούμε και θα κρίνουμε στην πορεία τής εφημερίδας υπό τη νέα διεύθυνση.

«Δεν παίζουμε με την ενημέρωση»
Το σχόλιο απάντηση που δημοσιεύτηκε ή μεταδόθηκε από τα Μέσα τής 24Media έχει τίτλο «Δεν παίζουμε με τη ενημέρωση» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ας γνωρίζουν (σημ.: εκείνοι που υιοθετούν την πολιτική των κραυγών) ότι απολογούμαστε μόνο στους αναγνώστες μας και στους ακροατές μας, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Αντιπαρερχόμαστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά δεν παίζουμε με τη ενημέρωση». 

(Ολόκληρο το σχόλιο θα το βρείτε εδώ, στην ιστοσελίδα news247.gr)Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ