Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αν δεν είσαι η Λωρήν Μπακώλ, τότε κόψτο το ρημάδι

Στατιστικό συμπέρασμα μετά από παρατήρηση δεκαετιών. Καμία γυναίκα δεν έχει κόψει το τσιγάρο. Οριστικά εννοώ. Προσοχή δεν λέω για κοπέλες που δεν κάπνισαν ποτέ. Αναφέρομαι σε όσες ξεκίνησαν να καπνίζουν στα είκοσι, ή στα
τριάντα τους, δεν δοκίμασαν ποτέ να το σταματήσουν, ή διέκοψαν για λίγα χρόνια και τελικά ξανάρχισαν. Μία δεν έχω γνωρίσει που να το έχει κόψει οριστικά. Αν κάποιου συναναγνώστη τα βιώματα διαφέρουν, θερμή παράκληση να μου την γνωρίσει αυτήν που το έκοψε και το διατηρεί κομμένο εδώ και πχ 10 χρόνια. Αντίθετα, έχω γνωρίσει πολλούς συνομηλίκους μου και μικρότερους άντρες που το έκοψαν. (Φυσικά και άλλους, που δοκίμασαν, αλλά δεν τα κατάφεραν). Γυναίκες όμως που να το έκοψαν for ever, τσου.

Μπράβο ρε Αληγή. Και τι σχέση έχει αυτό με το τι αρέσει και τι δεν αρέσει στους άντρες γύρω από τις γυναίκες; Δύο σχέσεις: Πρώτον, ουδέν πιο αντι-αισθησιακό (άλλη λέξη θα έγραφα…) από γυναίκα που ξεφυσάει σαν τσιμινιέρα. Όχι μόνον για μένα, για την συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών με τους οποίους το έχω συζητήσει. Αν δεν είσαι η Λωρήν Μπακώλ του τίτλου, που της ανάβει υπαινικτικά το τσιγάρο ο Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ, η εικόνα είναι χάλι. Δεύτερο θέμα. Ουδεμία αποκρουστικότερη ανθρώπινη οσμή από αυτήν του γυναικείου στόματος, μετά από έστω 1 τσιγάρο. Ένα τσιγάρο αρκεί. Ευνόητο είναι ότι μετά από δέκα τσιγάρα, το κάθε στόμα (όχι μόνο το γυναικείο, απλά από το γυναικείο έχεις προσδοκίες) μυρίζει σαν παρατημένο σταχτοδοχείο.

Είναι εντελώς άλλο θέμα η υγεία, και ακόμη πιο άλλο ζήτημα η εκταμίευση 4€ ημερησίως για τσιγάρα (ήτοι σχεδόν 1.500€/έτος). Δεν συζητάμε αυτό. Αν νομίζετε ότι γίνεστε πιο θελκτικές, φουμάροντας με χάρη, λάθος. Αν νομίζετε ότι στρίβοντας τσιγάρο σαν τον Λούκυ Λουκ, μοιάζετε μάγκισσες, λάθος. Αν όταν σκύβετε να ψιθυρίσετε κάτι στο αυτί μας, πρώτα φτάνει η τσιγαρίλα και μετά η αναμενόμενη(;) μυρωδιά του γυναικείου δέρματος, τότε το παιχνίδι το χάσατε. Τώρα, αν κάποιος άντρας «σφίξει τα δόντια» και το παραβλέψει, ε αυτό δεν μπαίνει ακριβώς στα θετικά σας σημεία.

Σκεφθείτε τα παραπάνω. Είμαστε συντριπτικά πλειοψηφικό ρεύμα οι έχοντες αυτές τις πεποιθήσεις για τον αντι-αισθησιασμό του γυναικείου καπνίσματος. Α, προφανέστατα είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ακριβώς τις ίδιες αιτιάσεις για τα αντρικά φουγάρα.

ΥΓ: Αν σας φαίνεται υπερβολική η θέση ότι (σχεδόν) καμία γυναίκα δεν έκοψε το τσιγάρο, ιδού τα συμπεράσματα της πρόσφατης έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας «Υγεία και Ευημερία», που το επιβεβαιώνει ποσοτικοποιημένα.

Αληγής Άνεμος
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Major.gr και θα το βρείτε εδώ)