Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Κινδύνευσαν από επίθεση δυο ρεπόρτερ του Πρώτου Θέματος

ΜΠΛΟΚΟ ΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVAL

UPDATE. Στοιχεία του ρεπορτάζ και το βίντεο της επίθεσης όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο 

Το «ζην επικινδύνως» δεν είναι υπερβολή όταν αναφέρεται για να δηλώσει τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται ορισμένες κατηγορίες δημοσιογράφων. Ανάμεσά
τους οι ελεύθεροι ρεπόρτερ που πρέπει να βγάλουν θέμα «μη αρεστό» σε ορισμένους. Και, προφανώς, στην κατηγορία «μη αρεστό» ήταν για την παραγωγή του Survival το ρεπορτάζ που επιχείρησαν (και το ολοκλήρωσαν) δυο συνάδελφοι από το Πρώτο Θέμα: ο Φρίξος Δρακοντίδης και ο φωτορεπόρτερ Παναγιώτης Κουφαλέξης που δέχτηκαν επίθεση όταν προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους εκτός καταυλισμού.
Στόχος τους ήταν να μιλήσουν με κατοίκους της περιοχής στην οποία γίνονται τα γυρίσματα του ριάλιτι, στην Κουρούτα της Ηλείας, και να παρουσιάσουν το πώς αντιλαμβάνεται η τοπική κοινωνία τη διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού που εξελίσσεται κοντά στους ανθρώπους της. Πάντως, δεν είχαν στόχο να επιχειρήσουν είσοδο στον καταυλισμό, όπως ισχυρίζονται οι συνάδελφοι.

Τους ζήτησαν άδεια
Ο Φρίξος Δρακοντίδης και ο Παναγιώτης Κουφαλέξης κατέβηκαν στην Ηλεία για το ρεπορτάζ την περασμένη Πέμπτη και άρχισαν να μιλούν με κόσμο, κάτι που, προφανώς, πληροφορήθηκε η παραγωγή από κάτοικο. Έτσι, άνθρωπός της τους συνάντησε σε σπίτι γείτονα, πολύ κοντά στον χώρο όπου γίνονται τα γυρίσματα, και τους είπε ότι αν ήθελαν να συνεχίζουν το ρεπορτάζ, έστω και εκτός καταυλισμού, θα ήταν φρόνιμο να πάρουν άδεια, κάτι που αρνήθηκαν οι δύο. Έτσι, συνέχισαν τις περιπλανήσεις τους και τις συναντήσεις με κατοίκους, αλλά ξαφνικά αντιλήφθηκαν ένα βαν να τους παρακολουθεί!

Η επίθεση 
Κάποια στιγμή το βαν τους προσέγγισε και οι επιβαίνοντες ζήτησαν από τους ανθρώπους της αθηναϊκής εφημερίδας να σταματήσουν το αυτοκίνητο. Εκείνοι αντιλαμβανόμενοι ότι έμπαιναν σε πιθανούς κινδύνους δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις και τότε έγινε η τελευταία φάση της επιχείρησης. Εμφανίστηκαν 3-4 μηχανάκια (τύπου παπάκια) με επιβαίνοντας εύσωμους άνδρες. Όταν το δημοσιογραφικό αυτοκίνητο παγιδεύτηκε σε ένα «πρόσφορο» σημείο, άρχισαν να το κτυπούν με γροθιές, κλωτσιές και φωνές, ενώ οι επιβαίνοντες πρόλαβαν να βάλουν τις ασφάλειες στις πόρτες.
Τελικά οι δύο συνάδελφοι κατάφεραν να ξανακινήσουν το αυτοκίνητο, να ελευθερωθούν από τον κλοιό και να διασωθούν έχοντας μόνο αβαρίες στο εξωτερικό τού αμαξώματος, όπως φαίνεται στις δύο φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (και αναρτήθηκαν στο fb). Ο Παναγιώτης Κουφαλέξης (τον οποίο οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν κάποια στιγμή να τραβήξουν από το παράθυρο) κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο μέρος της επίθεσης και μένει να δούμε αν και πώς θα αξιοποιηθεί αυτό από το Πρώτο Θέμα, το οποίο στην κυριακάτικη έκδοση κατάγγειλε –πρωτοσέλιδα μάλιστα– την επίθεση και έκανε λόγο για «μπράβους της περιοχής που έσπασαν το αυτοκίνητο» των δημοσιογράφων.

UPDATE: Το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη και του Παναγιώτη Κουφαλέξη, που δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Πρώτου Θέματος, αναρτήθηκε και στο σάιτ της εφημερίδας. Μαζί με την περιγραφή της ζωής των παικτών (εκτός καταυλισμού), υπάρχει και ένα μικρό μέρος από το βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ