Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Επίθεση Λάκη Γαβαλά σε δημοσιογράφο

ΜΕ ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ  ΣΤΟ FB *** ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΦΡΙΞΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΙΔΗΣ 

Σε ανάρτησή του στο facebook με την ένδειξη «έξω φρενών», ο Λάκης Γαβαλάς επιτέθηκε χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις στον ρεπόρτερ Φρίξο Δρακοντίδη. Προφανής αιτία η αναφορά τού τελευταίου στο ύψος τού ενοικίου που κατέβαλε ο μόδιστρος για το κατάστημά του στο
Κολωνάκι πριν από την κρίση. Το ρεπορτάζ ήταν για την πτώση των ενοικίων τής οδού Τσακάλωφ και τη μεγάλη αλλαγή στον εμπορικό χαρακτήρα τού κολωνακιώτικου δρόμου. Ο Φ.Δ. ανέφερε ότι η οδός Τσακάλωφ, από μια περιοχή έκθεσης της μόδας μετατράπηκε σε οδό με οσμές από σουβλατζίδικα και η αξία εκμετάλλευσης των οικημάτων έπεσε κάθετα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του στο Πρώτο Θέμα, το ενοίκιο του τριώροφου κτηρίου που αποτελούσε το «στρατηγείο» τού Λάκη Γαβαλά, ήταν 35.000 ευρώ ενώ τώρα ανέρχεται μόνο σε 3.500 και διατίθεται για τη λειτουργία γυμναστηρίου. Σε άλλο σημείο αναφερόταν ότι η επιχείρηση LAK τού Σαμαρά πτώχευσε και αυτό είναι μια ακόμα αναφορά που ενόχλησε τον επιχειρηματία. «Κανείς δεν πλήρωνε αυτά τα ενοίκια, καθώς και ποτέ δεν πτώχευσα» αναφέρει στην ανάρτησή του και στη συνέχεια επιτίθεται στον δημοσιογράφο με χαρακτηρισμούς «πανηλίθιος» και «αγράμματος», ενώ κάνει λόγο για «αναξιόπιστες αηδίες».

Το επίμαχο απόσπασμα
Η παράγραφος τού ρεπορτάζ που κάνει λόγω για το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η επιχείρηση του Λάκη Γαβαλά είναι η εξής:
«Ενδεικτικά, το πρώην τριώροφο του Λάκη Γαβαλά στον αριθμό 25 κόστιζε στον μόδιστρο –τις καλές εποχές–  35.000 ευρώ το μήνα (!) ενώ σήμερα στο ίδιο κτήριο, οι χώροι του οποίου έχουν διαμορφωθεί για να φιλοξενούν ένα γυμναστήριο, ο ιδιοκτήτης του πληρώνει ενοίκιο 3,500 ευρώ το μήνα». (Δείτε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα)

Η ανάρτηση τού Λάκη Γαβαλά
Η ανάρτηση του Λ.Γ. έχει επακριβώς ως εξής (την αναδημοσιεύουμε με copy paste):
«Ο καθε φριξος δρακοντιδης και οι αναξιοπιστες αηδιες του..
Κανεις δεν πληρωνε αυτα τα ενοικια, καθως και ποτε δεν πτωχευσα..
Το συγγεκριμενο γυμναστηριο, βρισκεται διπλα στην μπουτικ Gucci και απεναντι στην Balenciaga..
Ειναι στον δρομο διελευςης αυτοκινητων, και καμμια σχεση δεν εχει με τον πεζοδρομο που αναφερει ο πανηλιθιος αγραμματος δημοσιογραφος..
Τα 50€ που θα βγαλει απο αυτο, ας τα ξοδεψει στο δικο του μπουρναζι...
Λυπαμε και ντρεπομαι και για τους αρχησυντακτες, που επιτρεπουν να τυπωθουν αρθρα με ανακριβειες, που εκθετουν αρτιους επιχειρηματιες...»

Η απάντηση του Φρίξου Δρακοντιδη
Ο Φ.Δ. ανέβασε στον τοίχο του το υβριστικό σχόλιο του Σαμαρά και απάντησε: «Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας μόδιστρος που έραβε τα ρούχα του (LAK) σε μια υπόγεια γιάφκα με Πακιστανούς εργάτες οι οποίοι πληρώνονταν ψίχουλα για να τα πουλάει αυτός χρυσά στις βιτρίνες των καταστημάτων του. Αυτός ο μόδιστρος λοιπόν έχει κ άποψη»

** Η φωτογραφία που εικονογραφεί το θέμα στο μπλογκ είναι από παλαιότερο ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη. Ο ρεπόρτερ, κάτω δεξιά, εικονίζεται με άλλοτε εργαζόμενους στην παραγωγή της LAK.