Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ο Γλέζος, ο Πάγκαλος και το «νούμερο»

Ο Μανώλης Γλέζος είναι ο εν ζωή ήρωας που («αλίμονο» κατά τον Μπρεχτ) χρειάζεται μια χώρα, όπως η Ελλάδα. Αυτός και ο Μίκης Θεοδωράκης είναι οι ήρωες-πρότυπα που μπορούν να εμπνεύσουν. Αντίθετα με
άλλους πολιτικούς φορείς που καταποντίζουν όποιες ηθικές και πνευματικές αξίες διασώζονται στον Έλληνα. Αυτόν τον άνθρωπο, αυτόν τον ήρωα, που χθες πήγε εν μέσω βροχής στα 94 χρόνια του με το μπαστουνάκι να καταθέσει δυο γαρύφαλλα στο Πολυτεχνείο, ο περί πάντων ομιλών και τους πάντες υβρίζων Θεόδωρος Πάγκαλος, έχει χαρακτηρίσει πριν από τρία χρόνια «νούμερο» επειδή ήθελε να γίνει (και έγινε πηγαίνοντάς τα περίφημα) ευρωβουλευτής. Τα είπε αυτά ο Πάγκαλος, ο άνθρωπος που παρέδωσε δεμένο χειροπόδαρα τον Οτσαλάν στους Τούρκους και άπλωσε πάνω στο πρόσωπο της χώρας το χρώμα τής ντροπής.

To μπλογκ του Harddog είχε ανεβάσει τότε άρθρο (δείτε εδώ, μαζί με τη φωτογραφία του απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις) με τίτλο «Είναι ο συμβολισμός, ηλίθιε!» Μετά την νέα κίνηση πελώριου συμβολισμού του Μανώλη Γλέζου, εκείνο το κείμενο έγινε φρέσκο και επίκαιρο, σαν να γράφτηκε πριν από δύο λεπτά. Και έτσι θα μείνει οτιδήποτε εγκωμιαστικό γράφεται για την ευθύτητα και τον πατριωτισμό τού Γλέζου: σαν πριν από δύο λεπτά.Θυμόμαστε εκείνο το άρθρο και το αναδημοσιεύουμε πιο κάτω:

Μια μεγάλη εμβληματική μορφή
Ο μισόβλακας ντύνεται έξυπνος και κάνει πολιτική ανάλυση στα κοινωνικά δίκτυα αποφαινόμενος ότι είναι βλάκες οι ψηφοφόροι που έστειλαν στην Ευρωβουλή «έναν άνθρωπο 92 χρονών που δεν ανεβαίνει στο αεροπλάνο». Ο «έξυπνος» αναλυτής δεν βρίσκει άλλο επιχείρημα απ’ αυτό του χυδαίου πρώην πολιτικού, πρώην ΠΑΣΟΚου, πρώην αντιπροέδρου, πρώην «τραγουδιστή», πρώην συνεργάτη στην παράδοση του Οτσαλάν, πρώην έξυπνου Θεόδωρου Πάγκαλου όταν σχολίασε το ίδιο θέμα αποκαλώντας (ποιος; o Πάγκαλος!) «νούμερο» τον ΝΥΝ και παρόντα στα «90 συν» Γλέζο!

Δεν καταλαβαίνει ο «αναλυτής» ότι οι 153.000 ψήφοι που συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ο Γλέζος (και τα στοιχεία δεν έχουν ολοκληρωθεί) με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, είναι ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ, είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ σε μια πολιτική και ΙΣΤΟΡΙΚΗ προσωπικότητα και σε έναν άνθρωπο που έως και τη δέκατη δεκαετία της ζωής του μάχεται (το έχει δικαίωμα) και ΖΕΙ πιο έντονα από πολλούς ψοφοδεείς ψηφοφόρους (όπως είναι, πιθανόν, ο σχολιαστής). Έναν άνθρωπο ο οποίος όταν οι επικριτές απολαμβάνουν το βόλεμα του καναπέ τους και πυροβολούν με κείμενα και αστεία επιχειρήματα πίσω από τα οδοφράγματα των πληκτρολογίων, αυτός κατεβαίνει στις διαδηλώσεις και τρώει το δακρυγόνο από απόσταση μέτρων.

Αυτός ο άνθρωπος αξίζει να πάει στην Ευρωβουλή με ποδήλατο, τρένο, ταξί ή χειράμαξα. Θα βρει τον τρόπο όταν αποφασίσει να ταξιδέψει. Και θα ανέβει και σε αεροπλάνο αν δεν παραχωρήσει τη θέση του. Αλλά και να μην πάει, θα είναι παρών ο συμβολισμός, το πνεύμα του και ό,τι ως εμβληματική μορφή εκπέμπει. Η εκλογή του και μόνο, με πανηγυρικό τρόπο, είναι μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα (με 150.000… βλάκες) σε μια Ευρώπη που επωάζει το αυγό του φιδιού. Μπορείς να το καταλάβεις, Ηλίθιε;

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ