Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Στην κορυφή της πρώτης σελίδας τού «Φωτός» η ανακοίνωση εναντίον του

ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Το Φως δεν προσπάθησε να κρύψει την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον του. Δεν στρουθοκαμήλισε, δεν την «έθαψε», δεν προσποιήθηκε αδιαφορία και, το κυριότερο, δεν οργίστηκε για να απαντήσει σκληρά και άπρεπα. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται ολόκληρη (χωρίς παραπομπή σε εσωτερική σελίδα) στην κορυφή του σημερινού πρωτοσέλιδου –στην καλύτερη δυνατή θέση, δηλαδή– και η σύντομη, προσεκτική και
αξιοπρεπής απάντησή του καταχωρήθηκε λίγο πιο κάτω, υπογεγραμμένη από το ιστορικό επώνυμο της έκδοσης, το «Νικολαΐδη», δηλαδή από τις θυγατέρες του αείμνηστου εκδότη, τη Μαρία και την Όλγα.
Η αντίδραση του Φωτός από τη σημερινή ηγεσία του δείχνει ότι οι δημοσιογραφικές αρχές της εφημερίδας, όπως επί δεκαετίες διαμορφώθηκαν από τον ιδρυτή και ιστορικό εκδότη της, έχουν βαθιές ρίζες και ότι η γραμμή της (δημοσιογραφική και αθλητική-ιδεολογική) παραμένει αναλλοίωτη.
Ο Θόδωρος Νικολαΐδης, απέφευγε να εμπλακεί σε αντιθέσεις, απαντήσεις και ανταπαντήσεις και προτιμούσε τους χαμηλούς τόνους. Και αυτό γινόταν από οπουδήποτε προέρχονταν οι επιθέσεις: από εφημερίδες, αντιπάλους ή ιδεολογικά προσκείμενους. Ψύχραιμος είχε παραμείνει και όταν έγινε, πριν από δεκαετίες, «χτύπημα» στα γραφεία του με επιδρομή αγνώστων.
Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν έγινε πρωτοσέλιδη αναφορά από τον Γαύρο και τον Πρωταθλητή (Κόκκινος Πρωταθλητής πλέον είναι ο νέος τίτλος τής εφημερίδας, με έναρξη καινούργιας αρίθμησης).

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
«Η κριτική είναι πάντα αποδεκτή και γόνιμη όταν γίνεται καλοπροαίρετα. Όταν γίνεται όμως με στόχο να πλήξει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα πρέπει τα πράγματα -επιτέλους- να λέγονται με το όνομα τους.
Η εφημερίδα ΦΩΣ των Σπορ και οι ιδιοκτήτες της, διαχρονικά, αποκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δισεκατομμύρια δραχμές πριν την έλευση του ευρώ, από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και δεν πρόσφεραν ποτέ ούτε μια πορτοκαλάδα, ούτε ένα ευρώ για τον Σύλλογο, ούτε καν για τον Ερασιτέχνη.
Μόνο κριτική με τη λογική του αυτόκλητου διαχειριστή της ομάδας. Μπορεί όμως η κριτική να είναι καλόπιστη όταν την εφημερίδα ΦΩΣ “διοικούν”, τον τελευταίο καιρό, δυο φανατικοί Παναθηναϊκοί;
Μπορεί η κριτική να είναι καλόπιστη όταν μέγας (και μόνος εκτός από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ) χορηγός της εφημερίδας είναι ο ΟΠΑΠ, μέσω και ως συνέχεια της στενής σχέσης με τον Δ. Μελισσανίδη;
Μπορεί να θεωρηθεί καλόπιστη κριτική η χολή κάποιων καθηγητών και «ειδικών» που είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και εμφανίζονται σαν σαλιγκάρια (μόνο) μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα; Σίγουρα οι «επιστήμονες» των «πέτρινων χρόνων» ήταν πολύ πιο σοβαροί και πολύ πιο σχετικοί με το αντικείμενο από τους συγκεκριμένους και κατ’ επιλογήν επιστήμονες-κριτικούς του Φωτός.
Η εφημερίδα ΦΩΣ μένει αδιάφορη στο λυσσαλέο πόλεμο που γίνεται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τη διοίκησή του τα τελευταία χρόνια και προτιμά να έχει στενές οπαδικές και οικονομικές σχέσεις με τους αντιπάλους μας.
Ούτε ένα άρθρο, ούτε μια θέση της εφημερίδες για τα χτυπήματα στον Σύλλογο.
Δυστυχώς κάποιοι έχουν μπερδέψει το «φως» με το «σκοτάδι»...»

Η απάντηση από το Φως των Σπορ
«Η εφημερίδα ΦΩΣ, συνυφασμένη στη συνείδηση του Έλληνα φιλάθλου με την ιδέα του Ολυμπιακού, δεν απαντά, συνειδητά 62 χρόνια τώρα, σε ανακοινώσεις που αφορούν στη δημοσιογραφική της δεοντολογία και στην ιδεολογική της κατεύθυνση. Επιπλέον απορρίπτει τις φημολογούμενες σχέσεις με τον ΟΠΑΠ θέτοντας στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου τα στοιχεία που αποδεικνύουν απουσία διαφημιστικών καταχωρίσεων στο φύλλο, επί σειρά μηνών».
ΓΙΑ ΤΟ «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ  

Τι, πιθανόν, ενόχλησε τον Ολυμπιακό 
Στο σχετικό χθεσινό ρεπορτάζ των Zoornalistas για το θέμα, γίνεται αναφορά (σε υστερόγραφο) για την πιθανή αιτία που ενόχλησε τους υπεύθυνους της ΠΑΕ και προκάλεσε την ανακοίνωση εναντίον της εφημερίδας με τα ερυθρόλευκα αισθήματα, αλλά και τη συνεπή δημοσιογραφική γραμμή επί δεκαετίες. Δείτε εδώ.