Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Αυτοί είναι οι «περίοικοι» του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΜΠΡΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ/ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ HARDDOG

Το δημοσίευμα-σχόλιο του Harddog με τον τίτλο-ερώτημα «Ποιοι είναι οι περίοικοι του ΕΔΟΕΑΠ;» είχε δυο άμεσες απαντήσεις: α) του μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ Νάσου Μπράτσου και β) του Λάμπρου Παπαξενάκη, μετόχου του ΕΔΟΕΑΠ. Και οι δύο διαβεβαιώνουν ότι οι «περίοικοι» που αναφέρονταν στην ανακοίνωση
των δυο απεργών πείνας στον αγώνα για τη διάσωση του Ταμείου, της Μαρίνας Βήχου και της Ελένης Ανδριανού, είναι οι κάτοικοι στα πέριξ του κτιρίου του ΕΔΟΕΑΠ, που θα μπορούν να κάνουν χρήση του πολυϊατρείου. Δηλαδή το «περίοικοι» δεν υπονοεί τους νέους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης που θα ενταχθούν στον παραλλαγμένο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά –κυριολεκτώντας– τους πραγματικούς περίοικους, χωρίς εισαγωγικά. Τα οποία, καθώς χρησιμοποιήθηκαν από τις δύο κυρίες, έδιναν μεταφορική σημασία στη λέξη (διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα του μπλογκ όπου θα βρείτε και το επίμαχο απόσπασμα από το κείμενο της Μαρίνας Βήχου και της Ελένης Ανδριανού»).

Οι απαντήσεις των δύο συναδέλφων που εστάλησαν στο μέιλ μας, ακολουθούν:

Λάμπρος Παπαξενάκης: «Το ακούσαμε από το στόμα του ίδιου του γ.γ. της ΕΣΗΕΑ»

Αγαπητοί συνάδελφοι, διαβάζοντας το θέμα με τίτλο "Ποιοι είναι οι «περίοικοι» του ΕΔΟΕAΠ;" και απαντώντας στο ερώτημα σας αναφέρω ότι "περίοικοι" είναι οι περίοικοι, Δηλαδή, οι περίοικοι του κτιρίου της οδού Ηριδανού όπου στεγάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ!!!
Ναι, μην απορείτε, γιατί ακριβώς αυτό ακούσαμε από το στόμα του ίδιου του γ.γ. της ΕΣΗΕΑ, Σταύρου Καπάκου, κατά την ενημέρωση του δ.σ. της Ένωσης το μεσημέρι του Σαββάτου, αμέσως μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Όπως είπε, αυτό θα είναι κάτι σαν "κόλπο" για να ...φαίνεται η διασύνδεση του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ!!! Θα εξυπηρετεί, δηλαδή, τους ήδη ασφαλισμένους, τους νέους που θα εισέλθουν, αλλά θα λειτουργεί και σαν εξωτερικά ιατρεία για ...τους περιοίκους!!!!
Θεώρησα απαραίτητη τη διευκρίνιση, τόσο για την ακριβή ενημέρωση όλων μας, όσο και για το άδικο των επικρίσεων για τις δύο συναδέλφους απεργούς πείνας, που επιχείρησαν να ..."σώσουν" τη χαμένη τιμή μας. Δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που εκφράζονται επικριτικά έναντι άλλων, θεωρώντας τους "βάρος".
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, ο "περίοικος" δημοσιογράφος & μέτοχος ΕΔΟΕΑΠ
ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

Νάσος Μπράτσος: «Έγινε παρερμηνεία των "περίοικων"»

Aς μου επιτραπεί μία διευκρίνηση, αφού ήμουν μπροστά στη συνάντηση των δύο απεργών πείνας (οι ίδιες μου το ζήτησαν δεν πήγα αυτόκλητος) με τον Τ. Πετρόπουλο. Οι "περίοικοι" δεν είναι οι συνάδελφοί μας στα ΜΜΕ που η προσωπική μου θέση (διατυπωμένη δημόσια και ενυπόγραφα εδώ και χρόνια) είναι ότι κακώς δεν είχαν ενταχθεί στον ΕΔΟΕΑΠ στις καλές του εποχές, αλλά πράγματι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τον ΕΔΟΕΑΠ που είναι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι από άλλα επαγγέλματα. Συνεπώς έγινε παρερμηνεία των "περίοικων" και για να μην κρύβομαι ιδού και η θέση μου για τους κανονικούς περίοικους, μαζί με την ενημέρωση:

1) H ενημέρωση από τον κ. Πετρόπουλο: Στη δομή του ΕΔΟΕΑΠ θα έρχονται και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις πράξεις των οποίων θα τις καλύπτει από άποψη κόστους το ταμείο τους.
2) Από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις:
Στο ερώτημα αν η υποδομή του ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να σηκώσει μαζική προσέλευση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ πχ κατοίκων των γύρω περιοχών ή αν θα καταρρεύσει, η απάντηση είναι ότι δεν θα συμβεί, διότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όπου είχαν συνηθίσει, αντί να πάνε να στηθούν σε ουρές στον ΕΔΟΕΑΠ.
3) Εκτίμηση και προσωπική θέση: αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει αναβαθμισμένη υγεία-περίθαλψη-επικούρηση για όλους, αντί να διαλύει στην πράξη τον ΕΔΟΕΑΠ έχει απλές κινήσεις να επιλέξει όπως:
Να ανοίξει - αναπτύξει τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισε-διέλυσε-συγχώνευσε η προκάτοχός της κατά τις εντολές της τρόικας. Πχ το θεραπευτήριο του ΙΚΑ (κλινική Παγώνη στην πλ. Κάνιγγος, την πολυταλαιπωρημένη Πολυκλινική, κλπ). Ακολούθως να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία με κανονικές εργασιακές σχέσεις και παράλληλα να τα χρηματοδοτήσει, εν ανάγκη κόβοντας τις δαπάνες για τα F16. Επίσης να υιοθετήσει τις εδώ και χρόνια θέσεις των οργανώσεων των υγειονομικών (τις έχουν στηρίξει και τα μέλη της που μετά έγιναν υπουργοί) για ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ώστε να μην φρακάρουν τα νοσοκομεία από περιστατικά δευτερεύουσας σημασίας και να αναζητά τον όποιο ΕΔΟΕΑΠ σαν υποκατάστατο πολυιατρείων.
Η προσπάθεια να φανούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σαν συντεχνία που δεν θέλει να συνυπάρξει με τα αδέρφια της των άλλων κλάδων των ΜΜΕ, ή να συγχρωτιστεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι τακτική του διαίρει και βασίλευε, σε ένα τοπίο μνημονιακών περικοπών και εφεύρημα κυβερνητικού σχεδιασμού. Ταυτόχρονα αντιστρέφοντάς το, είναι και ένα καλό επιχείρημα γιατί τα μνημόνια δεν παλεύονται με πολιτικές περιχαράκωσης σε κλάδους, αλλά συνολικά.

Νάσος Μπράτσος μέλος γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Σπασμένος θώρακας η ΕΣΗΕΑ
2) Οι «αλήτες ρουφιάνοι» και το προϊόν
3) Οι Κυρίες της Αλαδημίας 20
4) ΕΣΗΕΑ, υπάρχεις
5) Ναι, είναι αργά, κύριε Σόμπολε

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ