Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσα ραδιο-πεντάλεπτα έχει ο Μπαμπινιώτης στον Βήμα fm;

ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ;

Στις ήρεμες ημέρες τού Βήμα fm, με το τακτικό πρόγραμμα, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είχε ένα καθημερινό πεντάλεπτο για τη γλώσσα. Φυσικά πολύ ενδιαφέρον, ακόμα και για τους ακροατές που δεν έχουν σχέση με τον λόγο –γραπτό και προφορικό. Ξέρετε: έννοιες, συνώνυμα, ετυμολογίες, συνθετικά –υπέροχο πεντάλεπτο. Τώρα με την αρρυθμίες του προγράμματος, τα
πεντάλεπτα αυξήθηκαν. Το διαπίστωσα το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τις 2 και έως τις 3 περίπου, οπότε πολλά πεντάλεπτα του καθηγητή γλωσσολογίας πλαισίωναν ένα μουσικό πρόγραμμα. Έτυχε να ακούσω, κάνοντας ραδιοζάπινγκ, ένα στις αρχές και πολλά μαζεμένα στο δεύτερο ημίωρο.

Πολύ καλό και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για τις ανάγκες της κάλυψης του ραδιοχρόνου. Και ασυνήθιστο να ακούς να αναγγέλλουν ανά πεντάλεπτο επανάληψη πεντάλεπτων εκπομπών –και όχι ημίωρων ή ωριαίων ως συνήθως. Προσωπικά απόλαυσα τη συμπύκνωση του επιστημονικού λόγου οδηγώντας σε μποτιλιάρισμα. Και ανατρίχιασα στην ιδέα ότι μπορεί να έπεφτα σε αλλεπάλληλες συμπυκνωμένες επαναλήψεις (επιστημονικών στο βρίσιμο) εκπομπών με τον Πάγκαλο! Ούτε να το σκέπτομαι.

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ