Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Βήμα fm: ένας παραγωγός που αντέχει

Ο Βήμα fm λειτουργεί όπως όπως. Άλλοτε με μουσική και άλλοτε με εκπομπές οι συντελεστές των οποίων εξακολουθούν να τις στηρίζουν. Προσωπικά, άκουγα αρκετά προγράμματα στον Βήμα fm, αλλά είχα εγκαταλείψει πιστεύοντας ότι ελάχιστα από όσα παρακολουθούσα μεταδίδονται ακόμα. Πριν
από 2-3 βράδια, στις 8,  έπεσε το μουσικό σήμα του ειδησεογραφικού μαγκαζίνο το οποίο μεταδιδόταν παλιότερα εκείνη την ώρα. Υπέθεσα ότι θα άρχιζε η ενημερωτική εκπομπή, αλλά το σήμα συνέχιζε ένα, δύο, μπορεί και παραπάνω λεπτά. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι απλώς είχαν  βάλει ολόκληρο το μουσικό κομμάτι από το οποίο είχε επιλεγεί το σήμα. Το γύρισα σε άλλον σταθμό και δεν ξέρω τελικά τι έγινε.

Το πρωί προς το μεσημέρι της Τετάρτης (ή της Πέμπτης, μπερδεύομαι) ξαφνιάστηκα ακούγοντας τον Μάκη Προβατά, ο οποίος είναι ίσως η πιο σταθερή κολόνα τού προγράμματος σε όλη την περίοδο της κρίσης. Πίστευα, όμως, ότι είχε διακόψει και εκείνος. Στις ημέρες της αβεβαιότητας (όταν ένας ένας αποχωρούσαν από τον σταθμό) έβγαινε όχι μόνο αργά το βράδυ, που ήταν η κανονική του ώρα, αλλά και το πρωί όταν παρουσιάστηκε κενό με τις παραιτήσεις. Κάλυπτε, νομίζω, ένα δίωρο με τον Νότη Παπαδόπουλο, συνεπής, χωρίς εκπτώσεις στο πρόγραμμα και μάλλον δείχνοντας αισιόδοξος.

Είχα την εντύπωση, με όλες αυτές τις αποχωρήσεις, ότι ο ποταμός τής απογοήτευσης θα είχε παρασύρει και τον Προβατά. Αλλά, ακούγοντάς τον ξανά φαίνεται ότι κρατάει γερά. Και πάντα αισιόδοξος και σταθερός στις θέσεις του: αντι-ΣΥΡΙΖΑ, αντι-Τσίπρας και, προχθές, αντι-Κοντονής, επειδή ο υπουργός δεν κατάλαβε, λέει, τι εννοούν οι Βρυξέλλες όταν ζητούν να σταματήσει η δίωξη του Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν έχει σημασία. Αυτές είναι οι θέσεις του Μάκη Προβατά και αυτές κρατάει. Σημασία έχει ότι άντεξε στα δύσκολα και στον αναβρασμό τού Βήμα fm, αντέχει και τώρα στα δυσκολότερα. Πάντα αισιόδοξος. «Μην αγχώνεστε» είναι το μοτίβο του. Το είπε και στον Γιάννη Ζουμπουλάκη όταν ολοκλήρωσε την κινηματογραφική κριτική του για τις νέες ταινίες: «Μην αγχώνεσαι. Όλα καλά θα πάνε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ HARDDOG:

Η αυταπάρνηση στον ΔΟΛ