Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Χρωστάει σε ΑΠΕ και φωτογράφους

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΜΙΑΣ ΑΛΛΟΤΕ ΕΥΡΩΣΤΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 

Όλο και περισσότερο βαραίνουν τα χρέη εκδοτική επιχείρηση η οποία πριν από πολύ λίγα χρόνια ήταν μία από τις αξιόπιστες της αγοράς και ο καθένας θα ήθελε να δουλέψει σε αυτήν. Όμως κάτι δεν πήγε καλά, κάπου το άνοιγμα δεν ελέγχθηκε, κάπου
υπερεκτιμήθηκαν  οι δυνατότητές της (γι'  αυτό έπαιρνε ό,τι κυκλοφορούσε ελεύθερο, από πλευράς καλού έμψυχου δυναμικού, και αυτό έδωσε την αίσθηση της μεγάλης ευρωστίας).

Πλέον η επιχείρηση χρωστάει σε όποιον γράφει σε όποιον σελιδοποιεί και σε όποιον... μιλάει. Τώρα μαθαίνουμε ότι τα χρέη της φτάνουν έως αυτούς που φωτογραφίζουν! Στα περισσότερα από τα φωτογραφικά πρακτορεία με τα οποία συνεργάζεται χρωστάει πολλά (έως και οφειλές δύο χρόνων, λένε οι πληροφορίες) και έκοψαν στην επιχείρηση την πίστωση. Μάλιστα ένας από τους συνεργάτες στους οποίους οφείλονται μεγάλα ποσά κίνησε διαδικασία κατάσχεσης, για να πάρει κομπιούτερ και ό,τι άλλο αξίας, κάτι το οποίο τελικά αποφεύχθηκε με την καταβολή των οφειλομένων ή μέρους αυτών.

Η πληροφόρηση του μπλογκ λέει ότι οι οφειλές φτάνουν έως και το Αθηναϊκό Πρακτορείο και είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Έτσι και το ΑΠΕ/ΜΠΕ διέκοψε τη συνεργασία και αφήνει ακάλυπτα τα Μέσα της επιχείρησης, η οποία εξακολουθεί να έχει δημοσιογραφικό κύρος, όχι όμως και οικονομικό.