Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο μια «τρέλα» θα τον σώσει

Ο Παναθηναϊκός δεν σώζεται με φροντίδα και τρυφερότητα, σώζεται με λεφτά. Οι Γιαννακόπουλοι τα έχουν δώσει στον Παναθηναϊκό όλα. Και φροντίδα και τρυφερότητα ΚΑΙ, κυρίως, λεφτά. Αλλά δεν προτίθενται να δώσουν και άλλα ανοίγοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και σκορπώντας χρήμα αλά Ιβάν. Οι διευκρινήσεις τού Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το σχέδιο σωτηρίας τού σκάφους που έχει ναυαγήσει σε πέλαγος χρεών, δεν
περιλαμβάνουν λεφτά –τουλάχιστον με τη λογική τού μια κι έξω για να γίνει η ομάδα οικονομικά υγιής. Το σχέδιό του σεβαστό, αλλά ας περιμένουμε. Μπορεί να είναι πιο μελετημένο από εκείνο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αλλά δεν παύει να κινείται στο πλαίσιο πειραματικής απόπειρας. Το προηγούμενο, του Γιάννη Αλαφούζου, είχε πολύ ρομαντισμό, πολλή αγάπη, πολλή ελπίδα αλλά βούλιαξε μέσα στην αφέλειά του. Γιατί να επιπλεύσει το τωρινό, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου; Θα πείτε επειδή τώρα μπαίνει μπροστά ένας εξ απαλών ονύχων (από τα γεννοφάσκια του δηλαδή) Παναθηναϊκός, μια οικογένεια που έχει δώσει στον σύλλογο και ψυχή και χρήμα. Σύμφωνοι. Αλλά τώρα ο κόσμος είναι πιο κουρασμένος –φυσικά και πιο επιφυλακτικός.

Εφαρμόζοντας αλυσιτελείς  λύσεις, ο Παναθηναϊκός χάνει από τη ζωή του ολόκληρες πενταετίες. Με την πολυμετοχικότητα (που οδήγησε σε παροδικές αγωνιστικές επιτυχίες αλλά και στον Μεγάλο Διχασμό) τα χρόνια κύλησαν άγονα και η ΠΑΕ κατρακύλησε με αγωνία. Με τον Αλαφούζο χάθηκαν αλλά πέντε χρόνια στη διάρκεια των οποίων αντί η εταιρεία να οδηγηθεί στην οικονομική εξυγίανση φορτώθηκε, εν τέλει, νέα χρέη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο για άλλο χάσιμο χρόνου. Χρειάζεται άμεσες λύσεις. Χρειάζεται έναν, δύο,  πέντε «τρελούς» Παναθηναϊκούς – δηλαδή ισχυρούς και γαλαντόμους συμπαίκτες του Δ.Γ.– που θα ομονοήσουν και θα πληρώσουν. Χρειάζεται δημιουργική τρέλα, όχι λογικοφανείς θεωρίες. Ή έναν επενδυτή που θα διακρίνει, πέρα από συναισθήματα, κερδοφόρο μέλλον στο βάθος τού πράσινου δρόμου. Όλα τα άλλα μπορεί να αποδειχτούν στροφές 360 μοιρών. Δηλαδή περιστροφές τού Παναθηναϊκού στον εαυτό του που τον ξαναφέρνουν μπροστά στο ίδιο αδιέξοδο.

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ