Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τα ανυπότακτα σάιτ

Το Διαδίκτυο ήταν για μια ακόμα φορά ανυπότακτο! Έγραψε στα παλιότερα των πληκτρολόγιών του την απεργία που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις και έτσι οι ειδησεογραφικές σελίδες λειτούργησαν με κανονικό ρυθμό. Το επιχείρημα γνωστό: πώς είναι δυνατό η ΕΣΗΕΑ να ζητάει απεργιακό στήριγμα από δημοσιογράφους που δεν δέχεται ως μέλη και δεν ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ. Σωστό! Αν και τίποτα δεν βεβαιώνει ότι και μόνο μέλη Ενώσεων να αποτελούν τα δημοσιογραφικά επιτελεία, οι προσεχείς
απεργίες θα έχουν επιτυχία στο Διαδίκτυο. Είναι η φύση τού Μέσου τέτοια που όσοι υποχρεωθούν να δουλέψουν –και η πείρα λέει ότι θα υποχρεωθούν– μπορούν να το κάνουν από το σπίτι τους, ή από οπουδήποτε αλλού ακόμα και με ένα τάμπλετ.
Σε κάθε απεργία οι Ενώσεις εκτίθενται. Χθες η συντριπτική πλειοψηφία των σάιτ είχε συνεχή ροή ειδήσεων. Όλες  οι μεγάλες αθλητικές ιστοσελίδες λειτούργησαν χωρίς διακοπή: το gazzetta, ο sport-fm, o sport24, το contra κ.λπ. έδωσαν το παρών στο μέτωπο της ενημέρωσης. Το ίδιο και τα πολιτικά σάιτ. Η huffington post, το newsit, το newsbomb, το iefimerida, το in.gr, τα σάιτ των εφημερίδων (Νέα, Βήμα, Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος κ.ά.) είχαν πλήρη κάλυψη σε ημέρα απεργίας. Εντύπωση προσκαλεί ότι δεν απήργησαν οι εργαζόμενοι τού altsantiri και του novasports.

Οι εξαιρέσεις
Στις λίγες εξαιρέσεις των σάιτ που δεν ενημέρωναν λόγω της απεργίας περιλαμβάνονται εκείνα της Εφημερίδας των Συντακτών, της Real, του Ποντικιού, το enikos.gr, φυσικά της Αυγής και του Ριζοσπάστη.

Αν σας αρέσει το μπλογκ δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Η δημοσιογραφική (πονεμένη) ταυτότητα και η έπαρση του κλάδου
2) Η εφημερίδα ποτέ δεν πεθαίνει
3) Το τέλος των 20ρηδων στον Τύπο
4) Η σιδερένια γιαγιά του Τύπου
5) Κάποιες άλλες «Ειδήσεις» πριν από αυτές του Χατζηνικολάου
6) Αθλητική Ηχώ, το εκδοτικό Βυζάντιο που γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1945