Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αλαφούζος έβαλε 40 εκ. αλλά…


...Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ – ΝΑΥΑΓΗΣΕ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ 

Πόσα έχει βάλει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος; Το ερώτημα μέχρι πριν λίγο ήταν ρητορικό, αλλά τώρα μια γραπτή ανακοίνωση δίνει απάντηση: ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ (που την ανέλαβε αυτόκλητος για να τη σώσει από την
κρίση μετά τα όσα ακολούθησαν την πολυσυζητημένη Πολυμετοχικότητα) έχει βάλει, σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν, 40 εκατομμύρια, αλλά το χρέος της μεγάλωσε με άλμα. Η αποκάλυψη έγινε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που κινήθηκε όχι για να πάρει την ΠΑΕ, αλλά να ηγηθεί της προσπάθειας για την εξυγίανση τόσο της ΠΑΕ όσο και του Ερασιτέχνη που βρίσκεται και αυτός σε κατάδυση –ουσιαστικά ακέφαλος.

Το πλάνο του Δ. Γιαννακόπουλου, το PAO Foundation όπως το ονομάζει, προέβλεπε τη συσπείρωση παναθηναϊκών προσωπικοτήτων με οικονομική δύναμη και τη συνδρομή κεφαλαίων, με την παράλληλη συμμετοχή του κόσμου, ώστε ο σύλλογος ενωμένος (μαζί ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης) να βγει από το αδιέξοδο. Ο Δ.Γ., που ήθελε την ΠΑΕ καθαρή από χρέη, ήταν διατεθειμένος να συμβάλει με 15 εκατομμύρια στη μείωση των οφειλών, «συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων». 

Οι συναντήσεις 

Προς την κατεύθυνση αυτής της λύσης είχαν αρχίσει από τετραμήνου συναντήσεις του Δ.Γ. με τον Αλαφούζο (οι σχέσεις με τον οποίο ουδέποτε υπήρξαν σταθερά καλές), και έλεγχοι των οικονομικών της ΠΑΕ από την πλευρά Γιαννακόπουλου. Την περασμένη Παρασκευή υπήρξε συνάντηση, μετά τους ελέγχους, και ορίστηκε μια ακόμα για την Κυριακή, στην οποία θα λαμβάνονταν οι οριστικές αποφάσεις. Η συνάντηση έγινε στο Εκάλη Club και διήρκεσε λιγότερο από ώρα χωρίς αποτέλεσμα. Σε ανακοίνωση του Δ.Γ., η οποία ακολούθησε, αναφέρεται ότι:

** Όταν άρχισαν οι συζητήσεις με την πλευρά Αλαφούζου, τα χρέη που του παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια και «υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο».  
** Σήμερα, λόγω άστοχων κινήσεων, τα χρέη φτάνουν στα 50 εκατομμύρια, συν 30 για μελλοντικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.
** Ο Αλαφούζος έχει συνδράμει με 40 εκατομμύρια «όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έγιναν» και αυτό «οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε», όπως αναφέρεται.

Η ανακοίνωση του Δ. Γιαννακόπουλου

«Όταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο. 
Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.
Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.
Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος...
Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.
Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»

Συνθήματα στο γήπεδο 

Η αρνητική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις προκάλεσε αντιδράσεις οπαδών στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα, το μεσημέρι της Κυριακής. Ακούστηκαν αρνητικά συνθήματα, μεταξύ αυτών και κατά του Αλαφούζου, ενώ στο ημίχρονο ομάδα οπαδών ζήτησε συνάντηση με κάποιον από τη διοίκηση, κάτι που δεν έγινε.