Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Ειρωνική ανακοίνωση για ρεπόρτερ

Μια καυστική αναφορά κατά δημοσιο- γράφων συγκεκριμένου χώρου περιλαμβάνεται σε μακροσκελή ανακοίνωση του συνδέσμου οπαδών ΠΑΟΚ, με αφορμή τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Στην ανακοίνωση, αφού αποδίδονται ευθέως ευθύνες στον Ιβάν Σαββίδη (χωρίς, πάντως, να παραγνωρίζεται
η πολύ μεγάλη προσφορά του στον σύλλογο), και ενώ γίνεται αναφορά στην τακτική του να επιλέγει συνεργάτες κατάλληλους για να τους απολύσει στη συνέχεια, φορτώνοντάς τους το βάρος της αποτυχίας, γίνεται λόγος για τους διαπιστευμένους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ - ή για ορισμένους εξ αυτών. Σε μια σαφώς ειρωνική παράγραφο αναφέρεται ότι οι ρεπόρτερ λειτουργούν προς αυτήν την κατευθύνση, δηλαδή τη δημιουργία αποδιπομπαίων τράγων. Το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει ως εξής:

«Είναι βέβαιο ότι οι “ρεπόρτερ του Π.Α.Ο.Κ” ενωμένοι και αποφασισμένοι θα ψάξουν να βρουν το επόμενο θύμα. Το πιθανότερο είναι πως αυτός έχει βρεθεί ήδη. Όταν δεν συσχετίζουν τον Π.Α.Ο.Κ με ομάδες Β και Γ εθνικής, ή δεν ψάχνουν να επιβάλλουν με “αθώα” άρθρα την παρουσία συγκεκριμένων παραγόντων, προπονητών και παικτών στην ομάδα, τότε διαλέγουν το άτομο που είναι πιο βολικό στο να συγκεντρώσει τα πυρά του κόσμου. Αυτό το άτομο θα παίξει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Από την αγάπη τους για τον Π.Α.Ο.Κ το κάνουν, για αυτό και άτομα που ήταν στα δικαστήρια και δεν θέλανε να βλέπει ο ένας τον άλλο, τώρα μαζεύτηκαν στην ίδια εκδοτική στέγη».

*** Ολόκληρη την ανακοίνωση (που είναι καλά και έξυπνα γραμμένη) θα τη βρείτε και εδώ.

Η Forza και μια παραίτηση 
Προφανώς η «εκδοτική στέγη» στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση είναι η θεσσαλονικιώτικη Forza, εφημερίδα η οποία εκφράζει τον ΠΑΟΚ και τις θέσεις του και η έκδοσή της αποδίδεται στην ισχυρή στήριξη από τον Σαββίδη. Η Forza σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον ιδιοκτήτη τής ΠΑΕ ο τεχνικός διευθυντής τού ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ. Να είναι αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος; Θα το δούμε στην εξέλιξη των ωρών ή των ημερών.